Bullwackie
Image default
Banen en opleidingen

4 bewezen manieren om gemotiveerd te blijven als je wilt stoppen

vacatures

Hoe kom je aan het werk? Die vraag dook op bij Quora, een kennisuitwisselingsnetwerk waar experts op verschillende gebieden advies geven. Dit is wat John L. Miller, Ph.D., een software-engineer die de afgelopen 25 jaar voor Microsoft, Amazon, Google en Oracle heeft gewerkt, reageerde. Het is moeilijk om ‘door Ik wil niet’ te werken, maar vroeg of laat moeten de meeste mensen het doen. Hier zijn vier trucs die ik meestal gebruik:
1. Ga aan tafel zitten en doe niets.
Bestudeer geen sites op internet, correspondeer niet op sociale netwerken, lees geen e-mails, neem de telefoon niet op. Ik noem deze periodes “werk of niets”. Af en toe neem ik een korte pauze en sta op. Verveling is een effectieve motivator. Het belangrijkste is dat je voldoende discipline hebt om weerstand te bieden totdat er een brandend verlangen is om aan het werk te gaan.
2. Minimaliseer uw blootstelling aan afleiding.
Maak dagelijks of wekelijks tijd vrij als niemand u lastig valt. Zorg ervoor dat u tijdens deze momenten aan het werk bent. Sluit e-mail, zet uw telefoon uit – verwijder alles dat u uit uw productiviteitszone haalt. Elimineer alle audio- en visuele prikkels. Richt je werkplek zo in dat je een muur of een vast zicht voor je hebt, maar geen kantoor waar medewerkers constant rondscharrelen. Zet je koptelefoon op, zet witte ruis, natuurgeluiden of muziek zonder woorden aan. Gebruik als laatste redmiddel oordopjes.
3. Vier de vooruitgang.
Ik schrijf de taken die overdag moeten worden uitgevoerd op een stuk papier of een schoolbord. Til gewoon uw hoofd op om de lijst te zien. Nadat ik een of ander geval heb afgemaakt, streep ik het door. Als de gedachte weer bij me opkomt dat er niets is gedaan, kijk ik naar de doorgestreepte punten en begrijp ik dat ik iets heb gedaan.
4. Werk bij voorkeur met een hoog stressniveau.
Ik ben effectiever als ik moet kiezen wat ik wil opgeven dan wanneer de keuze is tussen werk en luiheid. Hoge verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat ik vaart. Ik hou van dit ritme! Als u zich niet op uw werk kunt concentreren en het is erg belangrijk voor u om productief te zijn, heroverweeg dan uw houding ten opzichte van het huidige beroep of zoek een nieuwe.

https://www.vindazo.be