Bullwackie
Image default
Kinderen

De meest nuttige fietsaccessoires op een rij

Wil je iemand iets cadeau geven voor zijn of haar fiets? Dan wil je natuurlijk wel een nuttig cadeau geven. Maar wat is nou eigenlijk de meest nuttige fietsaccessoire die bestaat? We gaan ons hier eens even wat dieper induiken…

Nuttige fietsaccessoires

Nuttige fietsaccessoires? Nou daar kunnen we duidelijk in zijn. De meeste fietsaccessoires zijn vrij nuttig. Natuurlijk bestaan er ook niet nuttige fiestaccessoires. Meer fietsdecoratie zoals fietsstickers of bloemenslingers. Maar eigenlijk zijn de meeste accessoires voor de fiets vrij nuttig. We zetten ze even op een rij. Boven aan de meest nuttigste!

1) Fietsverlichting

Fietsverlichting is de meest belangrijke fietsaccessoire. Deze is ook verplicht voor op een fiets. Maar je moet er ook niet aan denken dat er een ongeluk zou kunnen ontstaan doordat jij niet zichtbaar was op je fiets. Zorg dus altijd voor goede fietsverlichting! En dan bedoelen we niet fietswielverlichting met gekleurde lichtjes, maar echt de koplamp en achterlamp.

2) Fietsbel

De fietsbel is ook verplicht op de fiets. En hiermee is dit dus meteen een hele nuttige fietsaccessoire. Met de bel kun je aangeven dat je iemand wilt passeren. Maar kun je ook een ander waarschuwen dat jij er aan komt. Tegelijkertijd kan een fietsbel erg leuk zijn. Ze zijn tegenwoordig namelijk verkrijgbaar met printjes van smileys tot aan Engelse drop!

3) Fietstassen

Fietstassen zijn al zo oud als de weg naar Rome. Ze zijn super handig. En dus ook heel erg nuttig om je spullen in te vervoeren. Tassen aan het stuur met boodschappen? Niet doen! Dat is hartstikke gevaarlijk! Stop je boodschappen gewoon lekker handig in je fietstas. Verdeel je spullen over beide fietstassen zodat je een evenwichtige lading creëert. Dat fietst lekkerder!

4) Een goed zadel

Een goed zadel is belangrijk want daar zit je de hele fietsrit op. Heb je geen fijn zadel? Dan krijg je al gauw zadelpijn. Dit kun je eventueel verhelpen met een gelzadel of een gel zadelhoesje. Die zijn lekker zacht en vormen zich als het ware om je billen.

5) Een goed slot

Een goed fietsslot is ook zeker interessant. Er vindt in Nederland immers veel fietsdiefstal plaats. Een stevig kettingslot is zeker aan te raden. Daar kun je trouwens ook hele leuke in krijgen met hippe printjes die je dan weer kunt afstellen op de kleuren van je fietstassen en andere fietsdecoraties. Kijk bij Pimpjefiets.nl voor al deze leuke dingen.