Bullwackie
Image default
Aanbiedingen

Wat is een side by side tandem?

Een side by side tandem, ook wel een “duofiets” genoemd, is een tweepersoonsfiets waarbij de bestuurders naast elkaar zitten in plaats van achter elkaar. Deze fietsen zijn ideaal voor stellen of vrienden die samen willen fietsen, omdat ze een unieke manier bieden om samen te genieten van de omgeving en elkaar te ondersteunen tijdens het fietsen.

Een side by side tandem heeft twee identieke wielen aan de voorkant en twee aan de achterkant, en een lange wielbasis die de stabiliteit van de fiets vergroot. De fiets heeft ook twee zadels en twee sturen, zodat beide bestuurders hun eigen rijpositie kunnen kiezen. Wil jij nou een duofiets kopen? Neem dan eens een kijkje op de website van Huka.nl.

Soorten side by side tandems

Er zijn verschillende soorten side by side tandems, afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld sportieve side by side tandems voor het maken van lange fietstochten, en comfortabele side by side tandems voor kortere ritten in de stad. Er zijn ook side by side tandems met elektrische ondersteuning, voor mensen die moeilijk kunnen fietsen of die extra ondersteuning nodig hebben.

Side by side tandems zijn ook populair onder gezinnen met kinderen, omdat ze een veilige en comfortabele manier bieden om met het hele gezin te fietsen. De fietsen zijn vaak uitgerust met een grote bak aan de achterkant, zodat er genoeg ruimte is voor kinderzitjes of andere spullen.

Voordelen

Het voordeel van een side by side tandem is dat beide bestuurders samen kunnen werken om de fiets te besturen en te vermijden. Dit maakt de fiets stabieler en gemakkelijker te besturen dan een gewone tweepersoonsfiets. Bovendien biedt de side by side tandem de mogelijkheid om tijdens het fietsen te praten en te communiceren, wat het fietsen leuker en sociaal aangenamer maakt.

Nadelen

Er zijn echter ook enkele nadelen aan side by side tandems. Ze zijn vaak duurder dan gewone tweepersoonsfietsen, en ze zijn ook zwaarder en groter, wat ze moeilijker te bergen en te vervoeren maakt. Bovendien zijn ze minder wendbaar dan gewone tweepersoonsfietsen, dus ze zijn minder geschikt voor het rijden door drukke stadscentra.

https://www.huka.nl/