Bullwackie
Image default
Aanbiedingen

3 tips om arbeidskrachten aan te trekken

De arbeidsmarkt is op dit moment erg krap, dit zorgt ervoor dat het lastig is om goede arbeidskrachten aan te trekken. Zo zijn er veel meer vacatures dan werkzoekenden, zo is het lastig om de juiste personen op de juiste plek te krijgen. In onderstaande tekst zullen 3 tips gegeven worden om jouw zoektocht makkelijker te maken naar de juiste werknemer. Wil jij dus weten hoe je de juiste mensen kunt aantrekken? Lees dan snel verder.

Zorg voor een duidelijk functieprofiel

Door een duidelijk functieprofiel aan een vacature te koppelen zorg je er meteen voor dat een werkzoekende meteen een goed beeld heeft van de vacature. Door taken concreet te maken weet iedereen wat er van deze functie verwacht wordt en over welke competenties je moet beschikken om te kunnen solliciteren. De kans is groot dat je een stuk minder sollicitaties binnen zal krijgen doordat de beschrijving een stuk minder algemeen is. Aan de andere kant zullen de sollicitaties die wel binnenkomen veel gerichter zijn en waarschijnlijk van personen zijn die zichzelf herkennen in deze beschrijving.

Kijk ook naar personen die eerder gesolliciteerd hebben

Veel bedrijven kijken alleen naar nieuwe sollicitaties, dit terwijl je ook prima oude sollicitanten kan meenemen in de keuze. Het kan zo zijn dat er een aantal maanden geleden iemand gesolliciteerd heeft op een functie waar diegene niet bij paste en er op dat moment geen andere vacature beschikbaar was. Deze sollicitant kan mogelijk interessant zijn bij een nieuwe vacature. Bundel daarom bepaalde CV’s om deze sollicitanten opnieuw te kunnen benaderen.

Werven is een belangrijk onderdeel

Heeft de HR-afdeling bij jouw bedrijf het erg druk en hebben ze geen tijd om zich met de werving bezig te houden? Een werving & selectie bureau kan daarbij een goede uitkomst bieden. Doordat dit soort bedrijven veel ervaring hebben met het werven en selecteren van sollicitanten kunnen ze dit uit handen nemen voor jouw bedrijf.

https://www.matchfortalent.nl/