Bullwackie
Image default
Beauty en verzorging

Blijf bij eenvoudige huidverzorging

Dingen gebeuren, en op een dag word je misschien wakker en realiseer je je dat je huidbarrière een beetje beschadigd is. Dat is niet erg – niet elk deel van ons lichaam is ontworpen om eeuwig mee te gaan. Gelukkig zijn er producten op de markt om onze huid weer gezond te maken. COSRX’s Age Repair Cream is een uitstekend product om toe te voegen aan elk huidverzorgingsregime wanneer je huid wat extra liefde nodig heeft.

Tussen de producten die je gebruikt om je huid te kalmeren, wil je er misschien zeker van zijn dat je geen producten gebruikt die je huid nog meer kunnen irriteren. De gevoelige huid kan goed reageren op minder zure pH-gebalanceerde producten zoals COSRX Repair Cream. Deze verzachtende crème maakt gebruik van peptiden om de natuurlijke collageenproductie te ondersteunen en hydrateert tevens de gevoelige huid.

Als je een beschadigde huidbarrière hebt, kan het moeilijk zijn om te zeggen wanneer je te veel scrubt. Aanhoudende roodheid en een trekkerig gevoel in de huid zijn vaak tekenen van irritatie – en als je huid al aangetast is, kun je beter minder scrubben. Ook als je een droge of geïrriteerde huid hebt, kunnen agressieve scrubs nog meer problemen veroorzaken die het gevolg zijn van ontstekingen. Probeer in plaats van een schurende scrub een zachte reiniger zoals . Deze is gemaakt met aminozuren en ceramiden en bevat ingrediënten die helpen zichtbare roodheid en trekkerigheid te verlichten, terwijl de huid weer vochtig wordt gemaakt.

Wist je dat minstens 50% van het immuunsysteem van je lichaam zich in de kwetsbare huidbarrière van je gezicht bevindt? Als je barrière is aangetast door overexfoliatie, ruwe reinigingstechnieken of ruwe blootstelling aan dit koude weer, dan hoef ik je niet te vertellen dat je om problemen vraagt. Als Nikken Barrier Repair wordt gecombineerd met een unieke herstellende reiniger die aminozuren en ceramiden bevat (de twee essentiële ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor het behoud en de bescherming van de integriteit van je huidbarrière), dan kun je er zeker van zijn dat je proactieve stappen neemt om een gezonde huid op de lange termijn te garanderen.

Je denkt waarschijnlijk niet vaak aan je huidbarrière, die is er gewoon en zorgt voor zichzelf…toch? Daarom merken we meestal niet dat de tekenen van een beschadigde huidbarrière gemakkelijk voor andere aandoeningen worden aangezien. Maar als je vaak last hebt van puistjes, droge plekjes, of een rode, schilferige huid, is er een kans dat je huidbarrière kapot is. Het slechte nieuws: er zijn niet veel manieren om deze natuurlijke barrière te herstellen, behalve met medicijnen (wat niet ideaal is) of met superzachte huidverzorging (zoals…meh).