Bullwackie
Image default
Aanbiedingen

Tijd voor een zoet dessert

Na de maaltijd nog even een lekker zoet toetje naar binnen werken, heerlijk. Veel toetjes zijn best lastig om te maken, maar in deze blog delen wij een no-bake dessert met je. Zo heb je zelfs tijdens je after dinner dipje nog zin om deze zoete lekkernij te maken!

 

Mousse van chocolade, pinda en karamel

Dit dessert is gevuld met chocolade, pinda en (zelfgemaakte) karamel. Alleen bij het horen van deze combinatie loopt het water al bij ons in de mond. Je hebt een aantal dingen nodig voor dit zoets, in twee porties zitten:

  • 100 gram pure chocolade

  • 200 ml slagroom

  • 3 el mascarpone

  • 200 gram gecondenseerde melk

  • Handje pinda’s

  • Flesje of zelfgemaakte karamel

 

Begin met het maken van de karamel, of pak als je een kant-en-klare versie hebt deze erbij. Wanneer je dit hebt gedaan, kan je de karamel even aan de kant zetten. Wel is de chocolade aan de beurt, meng deze met 2 eetlepels van de slagroom en verwarm deze combinatie in de magnetron. Pak de handmixer erbij en klop de rest van de slagroom met de mixer stijf. Spatel vervolgens de mascarpone er doorheen samen met de afgekoelde chocolade slagroommix. Wanneer het goed gemixt is, doe je het mengsel in een spuitzak. Pak nu je karamel er weer bij en verdeel deze over de bodem van de twee glazen. Vervolgens spuit je de chocolademousse er overheen en zet je het minimaal een uur in de koelkast. Na dit uurtje is het tijd om ze af te toppen met de pinda’s, en smullen maar!

 

Voor het serveren van de mousse kan je allerlei soorten glazen gebruiken, het leukste is om een glas te pakken waar je goed doorheen kan kijken zodat je de structuur van het dessert kan zien. Heb je nog geen glaasjes om je overheerlijke zelfgemaakte dessert in te serveren? Kijk dan eens rond bij Disposable Direct. In het uitgebreide assortiment zitten plastic disposables die perfect zijn om jouw mousse in te serveren!

 

https://www.packagingdirect.nl/