Bullwackie
Image default
Tuin en buitenleven

De ingrediënten voor het perfecte tuinfeestje

Een tuinfeest organiseren doe je niet zo maar even. Er gaat vaak veel tijd zitten in het gehele organiseren. En er zijn veel zaken waar je aan moet denken. In dit blog gaan de beste ingrediënten voor een geslaagd tuinfeest op noemen. Aan de meeste zaken had je vast al wel gedacht. Maar misschien doe je toch nog inspiratie op…

Tafels, eten en muziek

Belangrijk voor een feest zijn natuurlijk de tafels. Misschien kun je zelf van familie tafels lenen. Maar anders zijn er ook verhuurwinkels die tafels verhuren. Die grote biertafels zijn leuk voor een feestje. Uiteraard horen daar ook stoelen en bankjes bij. Heb je al aan het eten gedacht? Wat gaan de gasten eten? Het makkelijkste is om je eten vooraf bij een cateringbedrijf te bestellen. Zo heb je daar zelf geen omkijken naar. Vaak leveren zij ook borden en bestek. Net zo handig dus! En wie gaat er zorgen voor de muziek? Een feestje zonder muziek is natuurlijk niet echt wat. Vaak zijn er wel liefhebbers die een avondje aan de draaitafel willen staan!

De aankleding

Als je tafels, stoelen, eten, drinken en muziek hebt geregeld. Komt de aankleding kijken. Die tafels kun je gezellig aankleden met tafelkleden. Tafelzeil is wellicht het handigst. Het handigste is om een hele rol tafelzeil ergens te kopen. Daar zit meestal 20 meter op. Voldoende om een stuk of 8 tafels te voorzien. Tafelzeil knip je gemakkelijk met een schaar op maat. Handig is dat je deze na afloop van het feest kunt bewaren voor een volgend feest. Uiteraard kun je ook papieren wegwerp tafelkleden aanschaffen. Die kun je na het feestje direct in de papierbak doen. Zorg ook voor verlichting. Een leuk lichtsnoer rondom de feestelijke locatie, maar ook kaarsjes op tafel zijn leuk. Heb je een thema feest? Dan kun je met behulp van opblaasspullen het thema gevoel versterken.

Tot slot

Vergeet ook de uitnodigingen niet te versturen. Als dit allemaal gedaan hebt, moet het gewoon goedkomen en ga jij een topfeest tegemoet.