Bullwackie
Image default
Mobiliteit

Hoe ouder je wordt, hoe meer aandacht je moet besteden aan…

Het is gemakkelijk om zelfgenoegzaam te worden en je niet bewust te zijn van de veranderingen die je lichaam doormaakt met de leeftijd. Naarmate je ouder wordt, begin je te merken dat dingen die vroeger gemakkelijk waren. Niet meer zo gemakkelijk zijn en dat het moeilijker is om dingen te bereiken die je wilt doen. Maar het hoeft niet zo te zijn! Door goed op te letten wat er met je lichaam gebeurt naarmate je ouder wordt. Dan kun je veel van deze veranderingen voorkomen en het meeste uit je gouden jaren halen! Hier zijn vijf dingen waar iedereen op moet letten als ze ouder worden…

 

Bescherm uzelf tegen fraude

Naarmate u ouder wordt en uw vermogen en beleggingsportefeuille blijft groeien, zijn er verschillende veelvoorkomende oplichtingspraktijken waarvan u op de hoogte moet zijn. Een daarvan is affiniteitsfraude. Wanneer iemand u bedriegt omdat ze lid zijn van uw religieuze of etnische groep. Of omdat ze in uw buurt wonen. Een andere veel voorkomende zwendel is pump-and-dump. Waarbij wordt geïnvesteerd in falende aandelen en deze vervolgens probeert te verkopen voordat hun waarde daalt.

Trap niet in deze oplichting! Volg deze tips om investeringszwendel te voorkomen en het komt wel goed.

 

Blijf Fit

Na de leeftijd van ongeveer 60 jaar denken veel mensen dat ze kunnen stoppen met sporten. Maar een gezond lichaam en geest hebben net zoveel te maken met fit blijven als met fit zijn in de twintig. Bovendien leef je langer als je goed eet en blijft bewegen. Zoek dus een activiteit die je leuk vindt – golfen, fietsen. Want wandelen in je buurt met vrienden en beloof dat je dit minstens drie keer per week doet. Zelfs slechts 10 minuten per dag kan een groot verschil maken in de tijd (vraag het maar aan iedereen die aan yoga doet!). En raadpleeg altijd uw arts voordat u met een trainingsprogramma begint. Ze kunnen u vertellen of er gezondheidsproblemen zijn die later problematisch kunnen worden in combinatie met fysieke activiteit. Zoals hartproblemen of evenwichtsproblemen.

 

Train je hersenen

Onderzoekers leren elke dag meer over hoe lichaamsbeweging ons lichaam ten goede komt. Maar ze ontdekken ook dat actief zijn onze hersenkracht helpt. Studies tonen aan dat regelmatig lichamelijk actief blijven de executieve functie kan stimuleren bij volwassenen van middelbare leeftijd en bij oudere volwassenen. En het blijkt dat mensen die regelmatig sporten minder last hebben van hun mentale capaciteit naarmate ze ouder worden dan hun inactieve leeftijdsgenoten. Train je hersenen door je lichaam te trainen; je zult blij zijn dat je het gedaan hebt!

 

Wees niet bang om geld uit te geven aan ervaringen

Je kunt er niet omheen – op een bepaald moment in je leven zul je geld moeten uitgeven. Maar dat betekent niet dat al uw geld naar materiële goederen en diensten moet gaan. Als je wat extra geld hebt liggen. Overweeg dan om het uit te geven aan een ervaring, zoals een concert of een reis. Die je iets geeft om te onthouden voor de komende jaren. Beperk jezelf niet. Ervaringen kunnen van alles zijn, van eenvoudige dagtochten tot langdurige inspanningen. Waar het om gaat is dat ze het zelfbewustzijn bevorderen en je helpen groeien als persoon.

 

Heb vrienden

Naarmate we ouder worden en vastberadener worden. Is het belangrijk om een ​​vriend te hebben die bereid is om ons erop te wijzen wanneer we ons belachelijk maken. En jij zou die vriend voor iemand anders moeten zijn. We hebben allemaal mensen nodig die ons buiten onze comfortzones duwen en ons op een nieuwe manier laten omgaan met situaties. Zelfs als ze ongemakkelijk zijn. Het is moeilijk voor mensen om te blijven leren naarmate we ouder worden. Dus een beetje vriendelijke motivatie kan je een heel eind helpen om je grenzen te verleggen. Bonus: vrienden hebben is leuk! Ga eropuit met je maatjes en herbeleef je gloriedagen of geniet gewoon samen van nieuwe ervaringen. Het maakt niet uit wat je doet; gewoon gezellig samen blijven!

Pas op voor nepnieuws

Het is gemakkelijk om druk te worden en uw spaargeld te vergeten. Als je er geen gewoonte van maakt om regelmatig geld opzij te zetten. Dit kaan het zijn dat je te lang wacht en je levensstijl later moet aanpassen. Naarmate we ouder worden, is ons lichaam kwetsbaarder voor ziekten en verwondingen dan toen we jonger waren. Hierdoor komen medische kosten vaker voor, evenals andere kosten in verband met thuiszorg. Vroeg beginnen helpt ervoor te zorgen dat je genoeg hebt gespaard voor wanneer deze gebeurtenissen plaatsvinden – en nog wat!

 

Bewaar regelmatig

Als u niet regelmatig spaart in een 401(k) of 403(b), loopt u gratis geld mis. Zelfs kleine bijdragen kunnen in de loop van de tijd oplopen tot veel geld en we weten allemaal dat samengestelde rente een krachtig financieel hulpmiddel is. Praat met uw HR-afdeling over hoeveel u elke maand kunt sparen en hoeveel maanden u heeft voordat u met pensioen gaat (dat zal bepalen wanneer uw werkgever begint met het matchen van fondsen). Ontdek welke beleggingsmogelijkheden er zijn en lees deze na; beslis of er kosten zijn verbonden aan het gebruik van bepaalde beleggingsfondsen of aandelen die uw winst kunnen aantasten. Draag dan op zijn minst voldoende bij om een ​​bedrijfsmatch te krijgen (als die er is) en overweeg om extra bedragen bij te dragen tot uw volledige pensioengerechtigde leeftijd voor belastingvoordelen.

 

Gehandicaptenvoertuig

Wanneer u een ouder voertuig bestuurt, vooral een voertuig dat vanwege zijn leeftijd niet goed werkt, let dan extra op voertuigen die u aan uw linkerhand passeert en vertraag wanneer u nadert. Slechts een lichte stoot van achteren kan uw auto gemakkelijk uit de hand lopen, zelfs als hij niet snel beweegt. Als het met hoge snelheid en in druk verkeer gebeurt, kun je blessures of erger krijgen. Zo stierven tussen 2006 en 2010 bijna 80 mensen bij ongevallen met gehandicaptvoertuigen, waarvan er vele volledig werden gestopt aan hun kant van de weg of op hun eigen rijstrook toen ze van achteren werden aangereden door een andere bestuurder die te snel reed. Als een ongeval ernstige schade of ernstig letsel of de dood tot gevolg kan hebben, is het altijd de moeite waard om voorzorgsmaatregelen te nemen om het helemaal te voorkomen.

gehandicaptvoertuigen