Bullwackie
Image default
Aanbiedingen

Zoek je een elektrische boiler van 200 liter of meer?

Zoek je een elektrische boiler van 200 liter of meer?

Met een groot gezin of een huis met louter stort douches kom je eenvoudig niet weg met een boiler van pak ‘m beet 100 liter. Dus, wanneer een elektrische boiler, soms ook electrische boiler genoemd, van 5 tot 150 liter niet meer volstaat, is er een categorie boilers vanaf 200 liter tot wel 5000 liter te verkrijgen. Om te bepalen of hoe groot een boiler voor jouw specifieke situatie moet zijn moet je rekening houden met verschillende factoren en die hebben wij even voor je op een rijtje gezet.

 

 

De ruimte beschikbaar

Meten is weten. Op de eerste plaats is het nodig om te weten of er wel genoeg ruimte is voor zo’ groot apparaat. De 200+ liter boilers bij elektrischeboiler.eu zijn allemaal heel eenvoudig te plaatsen op de grond. Zo’n boiler hoeft dus niet aan de muur bevestigd te worden en is te verstellen met de bijgeleverde pootjes.

 

Kies de juiste inhoud boiler

Wat is buiten de beschikbare ruimte eigenlijk nog belangrijker? Excact, de inhoud van de boiler. Een boiler heeft een inhoud en die moet natuurlijk  precies worden afgestemd met de behoefte warm water. Alleen, hoe kom je er nu achter welke boiler je moet aanschaffen? Hieronder staat daarvoor een link naar een handige calculator:

 

https://elektrischeboiler.eu/Welke-boiler-bestellen

 

Zeker bij het gebruik van één of meerdere stortdouches en/of een bad is een boiler van 200+ liter absoluut geen overbodige luxe. Ook als er vaak meer dan 1 douche tegelijk wordt gebruikt of er regelmatig snel na elkaar wordt gedouched door meerdere personen zal een 200+ liter boiler zeker uitkomst bieden.

 

Het vermogen van de boiler

En op de laastste plaats; bij de meeste 200+ liter elektrische boilers is het mogelijk het verwarmingselement aan te passen. Standaard worden  deze boilers geleverd met een 2 of 3 kW verwarmingselement wat in de meeste gevallen genoeg zal zijn. Maar als er nu meer vermogen nodig is is het mogelijk een element van 4,5 / 6 / of 9 kW te plaatsen maar dan is er wel een krachtstroom aansluiting nodig.

Voor verdere informatie over deze, maar ook andere elektrische boilers of elektrische cv’s kan je kijken op de overzichtelijke website van elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-boilers-vanaf-200-liter/