Bullwackie
Image default
Internet

Als een pro jouw social media bijhouden

Als je een beginnend influencer bent of gewoon een populair account wil hebben voor jouw brand is het een idee om een social media planning tool aan te schaffen. Dit soort software ondersteund jouw plannen online door al jouw social media accounts op één plek te brengen en zo het bijhouden van de accounts veel makkelijker te maken. Zo hoef je dus niet meer te stressen dat je een account of platform bent vergeten en kun je het posten van content zelfs automatiseren waardoor je meer tijd overhoudt om jouw werk te perfectioneren. Dit soort software heeft veel onderdelen, maar de belangrijkste zijn de analytics en een activity feed.

Overzicht op jouw voortgang

Met een een planning tool heb je dus al jouw social media accounts op één plek, van alle verschillende platforms. Hierdoor zijn ook alle analytics van jouw posts en content altijd dichtbij waardoor je in een enkele oogopslag kunt zien waar jouw sterke en zwakke kanten liggen. Daardoor kun je makkelijker aanpassingen maken om het algoritme van de verschillende platforms efficiënter te kunnen uitzoeken zodat je sneller in de flow komt. Zo zullen jouw posts vaker op voorpagina’s en in voorgestelde berichten komen waardoor je nog makkelijker jouw accounts kunt groeien.

Alle berichten op dezelfde pagina

De grootste uitdaging van het hebben van meerdere accounts op verschillende platforms is dat je voor elk account moet bijhouden wat voor reacties je krijgt zodat je op deze kunt reageren. Planning tools hebben vaak een activity feed waar alle berichten van de verschillende platforms samen binnen komen zodat je niet tientallen browser tabs open hoeft te hebben. Sommige tools laten je zelfs via een dashboard reageren op reacties zonder dat je hoeft te switchen naar de verschillende platforms. Dit maakt het veel makkelijker om al jouw accounts bij te houden zonder dat een van de platforms buiten de boot hoeft te vallen.