Bullwackie
Image default
Telefonie

Ben je verzekerd voor schade aan je telefoon?

Je smartphone is een van de meeste voorwerpen die je gebruikt. Op straat, in het openbaar vervoer en in je keuken. Het is daarom niet gek dat je wel eens je telefoon laat vallen en schade eraan krijgt. Een gebarste scherm is en van de meest voorkomende schades aan je telefoon. Vaak kosten de reparaties om dit te laten maken erg veel. Maar ben je hier eigenlijk voor verzekerd?

Inboedelverzekering

Het kan voorkomen dat je telefoon verzekerd is met je inboedel. Dit wil niet altijd zo zijn. Omdat schade aan je smartphone enorm veel is toegenomen in de afgelopen jaren dekken veel verzekeraars dit niet meer. Dit omdat het gewoon teveel kost. Daarom heb je bij veel verzekeraars een aanvullende verzekering nodig alleen voor je telefoon. Daarnaast wordt er ook nog eens onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten schades. Schade door een barst in het scherm wordt bijna nooit gedekt. Schade door diefstal, brand- of waterschade wordt vaak wel door de inboedelverzekering gedekt. Vaak ben je ook alleen met je inboedelverzekering verzekerd wanneer de schade binnenshuis gebeurd.

Telefoonverzekering

Als je heel onhandig bent dan wil je natuurlijk dat je altijd verzekerd bent voor schade aan je telefoon. In dat geval kun je een speciale verzekering afsluiten voor je telefoon. De meeste verzekeraars bieden zo’n speciale telefoonverzekering aan of je kunt deze afsluiten in de winkel. Vaak zijn deze verzekeringen redelijk prijzig. Wil je geen verzekering afsluiten zorg dan altijd dat je iphone 12 in een iphone 12 hoesje zit. Zo kun je de schade beperken wanneer je je telefoon laat vallen.

https://www.telefoonhoesje.nl/iPhone-12-Hoesjes