Bullwackie
Image default
Aanbiedingen

Dit is dé positie waar jij moet staan in het veld!

Als we het hebben over een bepaalde speler in het veld die op een bepaalde positie speelt, is er eigenlijk maar één ding belangrijk: de speler moet passen bij de positie. In het amateurvoetbal zie je vaak dat er geweldige verdedigers zijn die toch liever de rol van de spits op zich gaan nemen. Op deze manier houd je niet alleen jezelf, maar ook je hele team tegen. Het is daarom handig om van jezelf te weten welke positie nou echt bij jou past. Hoe je daarachter komt? In dit blog geven we je alle antwoorden!

Eén en al passie

Als jij zonder enige passie of liefde voor de sport in het veld gaat staan, is de kans niet heel groot dat je bovengemiddeld gaat presteren. Als jij dan bijvoorbeeld ook nog eens als verdediger moet spelen terwijl je weet dat je een echte aanvaller bent, valt het plezier in het sporten al redelijk snel weg. Voor je überhaupt gaat nadenken over jouw ideale positie, is het beter om voor jezelf duidelijk te hebben dat dit echt de sport is waarvan jouw hart sneller gaat kloppen. Ben je een aanvaller in hart en nieren of geeft het je een beter gevoel als je de bal van de tegenstander kunt verwijderen door een perfect getimede sliding?

Vraag de coach

Als jij nu dan ongeveer weet waar je graag zou willen spelen, is het van belang dat je hier dan ook daadwerkelijk wordt opgesteld. Het is niet nodig om je coach te smeken of hij of zij je hier wil opstellen. Wél is het belangrijk dat jouw kwaliteiten gaan aansluiten bij wat er van speler op een bepaalde positie wordt verwacht. Word daarom nog beter in het dribbelen door een boel te trainen voetbalhoedjes of zorg ervoor dat je reflexen beter worden door middel van een voetbal rebounder. Beide producten koop je overigens gemakkelijk online bij Soccer Concepts. Als jouw kwaliteiten dan vervolgens aansluiten bij wat er wordt gevraagd van een speler op een bepaalde positie, word je vanzelf opgesteld!


 

https://www.soccerconcepts.nl/nl/