Bullwackie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Overstappen van accountant

Heb je wel eens getwijfeld om over te stappen van accountant? Omdat de accountant die je nu hebt niet helemaal het resultaat oplevert waar je had gehoopt? Jaarlijks overwegen ongeveer 10% van de ondernemers in het mkb om over te stappen van accountant bureau. Het is maar een heel klein aantal van deze ondernemers die ook daadwerkelijk de overstap gaat maken. Vele blijven hangen in de oude situatie, omdat het vertrouwd is of omdat ze er niet bij stilstaan dat een andere accountant veel meer voordelen kan hebben. Dat is dus zeker een gemiste kans, want switchen kan heel veel opleveren voor jou als ondernemer.

Samenwerken met een accountant is vaak een langdurige relatie. Het wisselen van een accountant is dan ook niet iets wat heel vaak gebeurd. Het is goed om te bedenken dat een accountant ook echt een bedrijfsadviseur kan zijn en een sparringpartner op hoog niveau.

Er zijn een aantal redenen waarom ondernemers willen switchen van accountant. Ten eerste kan het gebeuren dat een accountantskantoor fouten maakt. Wanneer dit fouten zijn die de ondernemer geld kost, dan zorgt dat voor veel frustratie. Wanneer dit vaker voorkomt, is dit voor ondernemers vaak een reden om op zoek te gaan naar een andere accountant.

Ook kan het gebeuren dat de vaste accountant waar je altijd mee samenwerkt stopt met werken bij het accountantskantoor. Vaak is dit iemand die je vaak spreekt en een bepaalde vertrouwensband mee opbouwt. Wanneer deze persoon vertrekt, kan het een reden zijn om voor een ander accountantskantoor te gaan kiezen.

Een ander reden kunnen onverwachte kosten van het accountantskantoor zijn. Een factuur die hoger uitpakt dan verwacht, te veel uren die geschreven worden of een verhoging van het abonnement. Dit is iets wat ondernemers kan storen wanneer zij hier geen kwaliteit tegenover zien staan. Ook hierom kan een ondernemer twijfelen om over te stappen naar een andere accountant. Iets wat ingewikkeld klinkt, maar zeker niet ingewikkeld hoeft te zijn. Om hier meer over te weten neem je contact op met WEA accountants.

http://weanaaldwijk.nl