Bullwackie
Image default
Gezondheid

10 redenen om vandaag nog te stoppen met roken

Stop met roken nu het nog kan! Ieder jaar zullen er honderden mensen stoppen met roken. In Nederland is dit zo’n tachtig procent. De meeste mensen kiezen ervoor om eerder laat dan vroeg te stoppen. Maar er zijn altijd wel redenen om een serieuze stoppoging te overwegen. Er zijn honderden redenen waarom je zou moeten stoppen met roken.

 

Verschillende redenen om te stoppen met roken

Er zijn verschillende redenen om te stoppen met roken. Stop met roken als er voldoende redenen zijn die een voordeel voor je zullen hebben. Ik zal 10 redenen benoemen om vandaag nog te stoppen met roken.

 

Minder nerveus

Rokers zeggen dat roken ze kalmeert, maar mensen die stoppen met roken merken dat ze minder nerveus zijn. Door te stoppen met roken zal je stress verlagen.

 

Tandproblemen zullen minder zijn

Mensen die roken zullen eerder een ontstoken tandvlees of gaatjes krijgen. Roken kan zelfs mondkanker veroorzaken. Stop met roken om dit te voorkomen!

 

Een hoger libido hebben

Rook jij en heb je een laag libido? Dan kan dit heel goed een verband met elkaar hebben. Hier kunnen zowel mannen als vrouwen last van hebben. Als je merkt dat je minder zin hebt om de lakens te delen, is het een optie om te stoppen met roken.

 

Het is goed voor je huid

Door te roken zul je merken dat de kleur van je huid veranderd. Je huid zal ook gaan uitzakken en rimpelen. Dit zal voornamelijk rond de lippen en ogen zijn. Niet-rokers zullen hier minder snel last van krijgen.

 

Een volle haarbos

Een man die rookt wordt in verbrand gebracht met kaalheid. Stress zal ook een factor zijn voor de kale plekken. Rokers zullen ook meer stress ervaren.

 

Beter humeur

Stoppen met roken zal je gelukkiger maken. Mensen die gestopt zijn met roken en weer beginnen met roken zullen zich ongelukkiger voelen.

 

Je zult langer leven

Vrouwen zullen zo’n tien jaar langer leven als ze stoppen met roken. Ook al ben je een lichte roker ook dan heb je een hogere kans op een vroegtijdige dood.

 

Kinderen krijgen

Als je stopt met roken neemt de kans om zwanger te raken toe. Vrouwen die roken hebben zestig procent kans om onvruchtbaar te worden. Mensen die roken hebben een grotere kans om een miskraam te krijgen.

 

Je smaakpapillen

Rokers hebben mindere smaakpapillen dan niet-rokers. Hierdoor kunnen rokers ook niet optimaal genieten van het eten.

 

Het immuunsysteem

Als roker zal je immuunsysteem sneller reageren op virussen. Ook een verkoudheid zal bij rokers harder aankomen.

 

https://www.ikstopermee.nl/