Bullwackie
Image default
Aanbiedingen

Hoe moet ik EPDM verlijmen?

 

EPDM is een synthetisch rubbermembraan dat veel wordt gebruikt in verschillende commerciële en industriële toepassingen. Het staat bekend om zijn duurzaamheid, weersbestendigheid en flexibiliteit, waardoor het ideaal is voor daken, HVAC-systemen en andere projecten die een waterdichte afdichting vereisen. Als u met EPDM werkt, is de kans groot dat u op een gegeven moment twee stukken materiaal aan elkaar moet plakken. Hoewel het verlijmen van EPDM niet moeilijk is, zijn er enkele belangrijke dingen die u in gedachten moet houden om een sterke en duurzame verbinding te garanderen. In dit blogartikel lopen we met u door de stappen van het verlijmen van EPDM, zodat u de klus goed kunt klaren.

Stap 1: Bereid het oppervlak voor

De eerste stap bij het verlijmen van EPDM is de voorbereiding van het oppervlak. Begin met het reinigen van beide oppervlakken met een oplosmiddel zoals aceton of methyleenchloride. Dit verwijdert vuil, vet of andere verontreinigingen die de goede hechting kunnen verhinderen. Zodra de oppervlakken schoon zijn, ruwt u ze op met een staalborstel of schuurpapier, zodat de lijm iets heeft om zich aan vast te houden. Het kopen van EPDM lijm kan nu beginnen.

Stap 2: Lijm aanbrengen

Nu is het tijd om de lijm aan te brengen. Er zijn verschillende soorten lijm die kunnen worden gebruikt voor het lijmen van EPDM, maar wij raden aan een lijm op acrylbasis te gebruiken, omdat die een sterke verbinding vormt en na droging flexibel blijft. Breng een dunne laag lijm aan op beide oppervlakken met een verfkwast of roller. Zorg ervoor dat u niet te veel lijm gebruikt, anders duurt het drogen langer en kan de verbinding zwakker worden. 

Stap 3: Voeg de stukken samen

Zodra de lijm is aangebracht, is het tijd om de twee stukken EPDM samen te voegen. Druk de twee oppervlakken stevig op elkaar en gebruik vervolgens gewichten of klemmen om ze op hun plaats te houden terwijl de lijm droogt. De meeste lijmen hebben ongeveer 24 uur nodig om volledig uit te harden, dus zorg ervoor dat u de verbinding gedurende deze periode niet verstoort.

 

https://www.epdm-tigt.nl