Bullwackie
Image default
Aanbiedingen

Waarop u moet letten bij de aankoop van een hondenzwembad

Waarop u moet letten bij de aankoop van een hondenzwembad

Bent u op zoek naar een zwembad dat is om te zwemmen of gewoon waden? Als u uw hond een zwembad wilt geven om in te zwemmen, moet u er een hebben die groot en diep genoeg is voor uw pup om in te pootjebaden. Een ondiep zwembad is ideaal als u het alleen wilt gebruiken als plek voor uw hond om af te koelen en een bad te nemen.

Grootte

De grootte van uw hondenzwembad zal afhangen van verschillende factoren. Afgezien van wat u van plan bent met uw hond te doen in het zwembad (waden of zwemmen), moet u ook rekening houden met de grootte van uw hond en de ruimte die u beschikbaar hebt. Uiteraard moet u ervoor zorgen dat de afmetingen van het hondenzwembad uw hond in staat stellen om comfortabel in het zwembad te spelen. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een hondenzwembad voor kleine honden, moet u er toch rekening mee houden hoe actief hij erin zal zijn, hoeveel ruimte hij nodig heeft om rond te spetteren zonder de wanden van het zwembad te raken. Bovendien moet de grootte van het hondenzwembad kunnen passen in uw achtertuin, voortuin, of waar buitenruimte u van plan bent het hondenzwembad te plaatsen.

Activiteitsniveau van de hond

Fabrikanten gebruiken verschillende materialen zoals PVC, hard plastic en metaal om hondenpoelen te maken. Heavy duty PVC moet sterk genoeg zijn om te weerstaan aan krassen door opgewonden poten, waardoor ze ideaal zijn voor goed opgevoede honden. Als uw pup echter meer van het hyperactieve type is of graag op dingen kauwt, kunt u beter kiezen voor een zwembad van metaal of hard plastic. En als u van plan bent een opblaasbaar zwembad aan te schaffen, zorg er dan voor dat u iets zoekt dat lekvrij is.

Toezicht

Het is belangrijk dat u een oogje houdt op uw hond als hij buiten speelt, vooral als u een zwembad heeft. Als u echter niet zeker weet of u toezicht kunt houden op de wateractiviteiten van uw hond, kies dan voor een ondiep hondenzwembad waarin uw pup niet kan verdrinken.

Gebruiksgemak

Hoe gemakkelijk is het voor uw hond om in en uit het hondenzwembad te komen? Een groot, diep zwembad kan een speciaal ontworpen hellingbaan voor uw hond vereisen. Een zwembad om in te waden of af te koelen moet zijkanten hebben waar uw pup gemakkelijk overheen kan springen. Bovendien moet u nagaan hoe gemakkelijk het zwembad met water te vullen en zo mogelijk op te bergen is.

Rommeligheid

Net als uw hond heeft u misschien geen omkijken naar die zonnige dag buiten in het water ravotten. Maar velen van ons hebben een kleinere achtertuin of een die water vasthoudt en modderig wordt. We begrijpen dus dat u de voorkeur geeft aan een hondenzwembad dat de overloop beperkt en de tuin niet onder water zet als het tijd is om het water af te voeren.

Extra functies

Er zijn veel hondenbaden met leuke extra’s zoals een gemakkelijke en handige meegeleverde draagtas of oprit, en zelfs kleine fonteinen. Als uw hondenzwembad kan dienen als zandbak of bad, is dat ook een pluspunt!

Wat is het beste bovengrondse zwembad voor honden?

Het beste bovengrondse zwembad voor honden is naar onze bescheiden mening het opvouwbare hondenzwembad van Jasonwell. Het is gemakkelijk te gebruiken, zeer duurzaam en kan worden opgeborgen. Het is verkrijgbaar in verschillende maten voor elk ras en elk niveau van hondenactiviteit. Bovendien past het gemakkelijk in ieders budget.

Zijn zwembaden goed voor honden?

De meeste honden vinden het heerlijk om in het water te spelen. En het lijdt geen twijfel dat spetteren en zwemmen goede oefeningen zijn voor uw hond. Maar hoe zit het met het chloor in het zwembad? Zolang de hoeveelheid chloor in het zwembad normaal is, kan uw hond veilig in het zwembad spelen.

Het is echter belangrijk op te merken dat er nog steeds een groot gevaar bestaat als u uw huisdier in uw zwembad laat zwemmen. U mag hem nooit zonder toezicht laten zwemmen, want het is nog steeds mogelijk dat uw hond verdrinkt. Hij kan tijdens het zwemmen plotseling moe worden of in paniek raken en er niet meer zelf uitkomen. Naast de trapjes moet u uw hond een alternatieve manier bieden om gemakkelijk in en uit het water te komen. Dat kan door een helling te installeren.

Kunnen honden zwemmen in opblaasbare zwembaden?

Ja, honden kunnen zwemmen in opblaasbare zwembaden. Er zijn zelfs zwembaden die speciaal zijn ontworpen voor het plezier van uw huisdier. Deze hebben meestal zwaarder, dikker plastic om ze duurzamer te maken. Ze zijn echter nog steeds kwetsbaar voor de tanden en poten van uw hond. Als u een hond heeft die de neiging heeft om aan dingen te krabben en/of te kauwen, is een opblaasbaar zwembad misschien niet de beste optie voor u.