Bullwackie
Image default
Industrie

Strak verpakken, hoe doet u dat?

Verpakkingen zijn van essentieel belang bij het vervoeren van producten, het opslaan van kwetsbare goederen, enzovoort. Als bedrijfsleider of zelfstandige is het belangrijk dat u daarom over de juiste hulpmiddelen beschikt om verpakkingen op de goede manier veiliger te maken. Er bestaan heel wat verschillende tools die u kunt gebruiken om strak te verpakken. Eén daarvan is een verpakkings machine. Wat is zo’n machine nu precies, en wat zijn de voordelen ervan?

 

Verpakkingsmachine

Een verpakkings machine is een apparaat dat het verpakken van dozen, objecten en producten helemaal automatiseert. Vooral bij grote en kwetsbare producten is het belangrijk dat de verpakking op de juiste manier gebeurt. Hieronder de voordelen van zo’n machine:

  1. Bruikbaar voor elke situatie; Het aanbod aan verpakkingsmachines gaat erg ver, en biedt dan ook voor elke situatie een oplossing. Er zijn rozenopzetters, Flowpackers en omsnoeringsmachines, die elk op hun eigen manier verpakken gemakkelijker maken. Ook palletwikkelaars en sealmachines behoren tot het aanbod van een gespecialiseerd aanbieder.
  2. Kwaliteit en duurzaamheid; Daarbij gaat zo’n verpakkings machine erg lang mee. Door het gebruik van sterke en duurzame materialen bent u zeker dat de machine zelfs bij intensief gebruik niet snel slijtage ondervindt. Hierdoor doet u als bedrijf dus zeker een goede investering – wat dan weer heel wat financiële voordelen biedt.
  3. Gebruikte machines tegen voordelige prijzen; Ten slotte vindt u ook heel wat gebruikte machines, zoals horizontaalwikkelaars en meer, die tegen een lagere prijs verkrijgbaar zijn. Ondanks het feit dat deze machines reeds gebruikt zijn, zijn ze nog van uitstekende kwaliteit. Vaak gaat het om een gebruikt model dat daarvoor als showroommodel heeft gediend.

 

Strak verpakken; hoe kan dat nog?

Hoewel kwalitatieve machines natuurlijk een aanwinst zijn voor elk bedrijf dat snel, goed en mooi moet kunnen verpakken, bestaan er ook nog andere hulpmiddelen. Verpakkingsmateriaal dat manueel of automatisch gebruikt moet worden, kan interessant zijn voor kleine en grote bedrijven, of voor het verpakken van grote en kleine producten. Enkele van de bekenste verpakkingsmaterialen zijn:

  • Wikkelfolie
  • Krimpfolie
  • tape
  • Omsnoeringsband

Wikkelfolie is perfect voor het omwikkelen van palletten met grote producten die kwetsbaar zijn. Ook krimpfolie is in dergelijke situaties een goede oplossing. Tape is flexibel inzetbaar, heel sterk en daarbij hemelaal niet zo duur. Met een omsnoeringsband zet u dan weer gemakkelijk lompe, zware en minder gemakkelijk hanteerbare objecten of goederen vast.

 

Verpakkingsmaterialen

Als u goed en strak wilt verpakken, dan is het belangrijk dat u het juiste apparatuur hebt. Wilt u dat uw verpakkingsmachine naar behoren werkt, dan is het echter ook een kwestie van zoeken naar het passende verpakkingsmateriaal. Beide horen immers samen, en afhankelijk van welk type machine u heeft, zal een ander materiaal nodig zijn. Dankzij het advies van een speciaalzaak als Idepack weet u snel welke materialen bij welke machines horen. Op basis van uw behoeften, budget en situatie vindt u zonder zorgen de beste oplossing. En daardoor levert u als bedrijf, leverancier of producent een betere service.

 

Idépack Verpakkingsmachines

Of u nu horizontaalwikkelaars gebruikt in het magazijn of genoeg heeft aan een paar rollen kwalitatieve tape als verpakkingsmateriaal, strak en goed verpakken is belangrijk. Dankzij de juiste verpakkingsmaterialen en machines wordt dat mogelijk, zowel op kleine als op grote schaal!

 

https://www.idepack.nl/