Bullwackie
Image default
Aanbiedingen

Wat is een rentmeester?

We hebben er allemaal wel eens ven gehoord, een rentmeester, maar wat doet een rentmeester precies? Het kan zo zijn dat bij het kopen of verkopen van vastgoed verschillende problemen bij komen kijken. Dit kan je vaak niet zelf oplossen en zul je een professional moeten inhuren. Je kunt een rentmeester inschakelen voor hulp. Zij nemen verschillende taken over en werken met u samen om zo tot de beste uitkomst te komen. Verder helpen ze ook bij het herbestemmen van erfgoed en landgoederen.

 

De taken van een rentmeester

Rentmeesters NVR zijn vindingrijke managers van de leefomgeving. Kort gezegd houden zij zich bezig met de zakelijke en juridische aspecten van grond en alles wat daarop staat. In de praktijk betekent dit dat een rentmeester NVR betrokken is bij uiteenlopende projecten, zoals de aanleg van zonnevelden, transformatie van stedelijk vastgoed, het vaststellen van planschades, onteigeningen of de instandhouding van een monumentaal landgoed. Je komt rentmeesters tegen bij rentmeester kantoren, overheden, natuurorganisaties, vermogensbeheerders, adviesbureaus, of als zzp’er.

 

Taxatie

Wanneer u besluit om een deel of hele vastgoed te verkopen in het heuvelland, is het van belang om een inzicht te krijgen in wat dit waard is. Hiervoor kun je een taxateur in het heuvelland inschakelen.  Maar dit is niet makkelijk. Ieder deel vastgoed heeft een andere waarden. De waarde bepalen is geen alledaags klusje. Om hier een eerlijk en waardevol inzicht in te krijgen schakelt u een rentemeester in. Een goede rentemeester kunt u vinden op het internet. Een goede taxatie overtuigt namelijk uw financier.

https://www.boon-heuvelland.nl/taxatie-heuvelland/