Bullwackie
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn zoekwoorden? Gebruik de long tail-strategie!

 processen monitoren

Wat zijn zoekwoorden en wat zijn long-tail zoekwoorden? Met een uitstekende zoekwoordanalyse kunt u beter structureren en hoger scoren in Google. Zoekwoorden betekenen letterlijk trefwoorden. Dit betekent dat de woorden die u in de zoekmachine invoert trefwoorden zijn.

Wat zijn short-tail- en long-tail-zoekwoorden?

Het korte staartwoord is een trefwoord of een kleinere combinatie van zoekwoorden. Grotere zoekwoordcombinaties worden ook long-tail zoekwoorden genoemd.

Praktische voorbeelden

U zoekt een appartement te huur in Antwerpen. Als je zoekt: “appartement” (short tail trefwoord). Google geeft vervolgens de top 10 resultaten weer van 299 000 000 webpagina’s (met het woord “appartement” op zijn website). De top 20 resultaten zijn voor alle soorten appartementen te huur of te koop in binnen- en buitenland. Dit is niet wat je wilt. Daarom specificeert u de zoekopdracht.U zoekt nu naar “huurappartement”. Zoek nu 22 400 000 webpagina’s die voldoen aan uw zoekcriteria. Nu zie je alleen de resultaten van het huren van een appartement, maar bijna elke pagina gaat over het huren van een appartement in een andere stad. Zoek daarom opnieuw. U zoekt nu: “Huur Appartement Antwerpen”. Nu krijg je slechts 988 000 resultaten, allemaal gerelateerd aan de huurappartementen in Antwerpen.Echter, na het bezoeken van 5 pagina’s zul je merken dat ze te duur zijn of niet in het centrum. Dan zoek je: Huur een appartement in het centrum van Antwerpen voor 500 euro.

Long tail-strategie

De laatste zoekterm is misschien wat overdreven voor long-tail keywords, maar dit is het idee. Als je focust op een combinatie van 3-4 zoekwoorden, zeg je meestal een lange staart.

Voordelen van long-tail zoekwoordstrategie

Bezoekers die uw website bezoeken via long-tail zoekwoorden, zullen meer gefocust zijn en zullen langer op uw pagina blijven en meer aankopen doen. Het aantal mensen op uw pagina wordt verminderd, maar de mensen die komen, zijn op zoek naar wat u aanbiedt. Daarnaast is er minder concurrentie voor long-tail keywords.

Webpagina’s en concurrentie

Alleen al omdat het aantal webpagina’s voor een trefwoord x niet betekent dat er zoveel serieuze concurrenten zijn. Elke pagina met trefwoorden is een van deze pagina’s. Het aantal pagina’s over een onderwerp geeft echter wel Concurrentie aan.

https://www.webdeveloper.today/2023/02/tailwindcss-layout-not-working-on.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-workspace.html