Bullwackie
Image default
Eten en drinken

Afrikaanse Stoofpot Met Aardappelen En Bloemkool

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 kopjes gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • ⅛ theelepel rode chilivlokken
  • 1 eetlepel gemalen korianderzaad
  • 2 theelepels verse gember, fijngehakt
  • 2 theelepels komijn
  • ¼ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • Roseval aardappelen, geschild en in blokjes van inch gesneden
  • 1 -15 ounce kan tomatensaus zonder zout
  • 3-½ kopjes zelfgemaakte of bereide natriumarme groentebouillon
  • 1 kopje appelmoes
  • 1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes van inch gesneden
  • 2 kopjes bloemkool, in hapklare roosjes gesneden
  • 4 kopjes dun gesneden boerenkool
  • ¼ kopje gehakte gedroogde abrikozen
  • Garneer: gehakte pinda’s of cashewnoten, gehakte koriander

Routebeschrijving:

  • Verhit olie in een grote pan of gietijzeren Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg uien en knoflook toe, kook ongeveer 5 minuten, onder af en toe roeren, tot de uien zacht zijn.
  • Roer de rode chilivlokken, gemalen koriander, gember, komijn, kaneel en cayennepeper erdoor en kook nog 2 minuten.
  • Voeg de roseval aardappelen toe, roer het water, de tomatensaus en de appelmoes erdoor. Zet het vuur hoog en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten zonder deksel sudderen. *Als alternatief kunt u alle overige ingrediënten toevoegen en overbrengen naar een slowcooker en 6 uur op laag koken.
  • Roer de bloemkool, zoete aardappel, boerenkool en abrikozen erdoor. Dek af en kook 15-20 minuten, af en toe roerend, tot de aardappelen en zoete aardappelen gaar zijn.

Opmerkingen:

Eenvoudig aan te passen aan een slowcooker. Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij en zuivelvrij.