Bullwackie
Image default
Dieren

Een degelijke krabpaal voor je katten kopen

Het is officieel niet elke dag dierendag. Maar voor de meeste huisdieren in Nederland is het wel degelijk elke dag dierendag. Deze dieren worden dagelijks zo vertroeteld door hun baasjes dat ze eigenlijk niks te klagen hebben. Ze worden echt beschouwd als familielid van het gezin. En daar is niks mis mee. Want ook een hond of kat is een levend wezentje met gevoel. Wil je je kat eens extra verwennen dan kun je voor hen een krabpaal aanschaffen. Krabpalen zijn speciaal ontworpen voor katten. Ze verschillen onderling op de volgende punt:

– liggen

– spelen

– krabben

Voordat je dus lukraak zomaar een krabpaal aanschaft, is het eerst zaak dat je uitzoekt welke krabpaal het meest geschikt is voor jouw kat. Is jouw kat als wat ouder, een senior? Dan hoef je geen kattenmeubel meer te kopen die voornamelijk is gericht op spelen. Voor een oudere kat is een krabpaal met veel lig en slaapmogelijkheden de beste optie. Zorg voor een paal waarbij de huisjes en ligplanken makkelijk te bereiken zijn.

Heb je kittens of jonge katten? Dan raden we je aan om een krabpaal met speelmogelijkheden te kopen. Kies voor een paal met verschillende hoogtes zodat je kat kan springen van het ene plankje naar het andere. Kijk ook of er van die grappige kattenspeeltjes zoals muisjes in de klimpaal hangen. Uiteraard moet een kitten ook haar dutje doen, dus een beschut ligplekje in de kattenkrabpaal is ook geen overbodige luxe.

Heb jij een kat die nogal van krabben houdt? En krabt ze bijvoorbeeld je hele bankstel aan gort? Ook dan kan een krabpaal dienst doen. De sisal stammetjes zijn namelijk nogal aantrekkelijk voor katten. Ze zetten er over het algemeen heel graag hun nageltjes in om ze scherp te maken. Hiermee voorkom je dus dat je kat de spullen in je interieur kapot maakt.

Kijk verder of de stammetjes dik genoeg zijn. Er bestaan van die gigantische krabpalen voor weinig geld, waarbij de paaltjes waarop het bouwwerk dan staat, heel iel en dun zijn. Begin daar niet aan, want die zijn zo kapot.