Bullwackie
Image default
Mode en Kleding

Hoe groot Havaianas in Brazilië zijn

Als je Braziliaan bent of in Brazilië bent geweest, dan heb je een paar Havaianas.

Van de armste mensen in de favelas, tot de rijkste, meest chique, echte huisvrouwen van Brazilië, iedereen heeft Havaianas.

De meeste mensen gebruiken Havaiana’s om naar het strand te gaan, en dat betekent dat ik ze overal draag (hoewel in Brazilië het dragen van sandalen in sommige sociale omgevingen als “low-class” kan worden beschouwd (het kan me echter niet schelen)). Je kunt ze praktisch overal te koop vinden, en ze kosten je tussen de R$15 en R$30 (maar er zijn bepaalde stijlen die meer kosten).

Volgens de Havaianas website toont de meest recente inventarisatie 79 verschillende modellen van sandaal en in 2007 verkochten ze meer dan 173 miljoen paar (dat is ~6/seconde!)

Havaianas staan bij veel mensen bekend als “die sandalen met de Braziliaanse vlag erop”, en hoewel deze beschrijving in feite accuraat is, biedt Havaianas een selectie die groter is dan de eenvoudige effen gekleurde “Braziliaans vlag” sandalen. Ze zijn er in alle denkbare stijlen en ontwerpen (mijn persoonlijke favoriet is een Batman-thema paar dat ik op Morro da Urca heb gezien, niet heb gekocht en sindsdien niet meer heb kunnen vinden). De meeste hebben een rubberen band (dat kan in het begin wat irritatie veroorzaken als je geen sandelaar bent), maar sommige nieuwere stijlen hebben een stoffen band.

Ik moet nog een paar dragen (omdat ze verrassend makkelijk te verliezen zijn of gestolen worden), maar ze blijken vrij duurzaam te zijn en mijn huidige paar zit in het derde jaar van misbruik. Het is ook goed om te weten dat ze behoorlijk glad kunnen zijn als ze nat zijn – dus wees voorzichtig.

Er bestaan genoeg knockoff versies (wat grappig is voor een sandaal die in de eerste plaats zo goedkoop is), dus als je je zorgen maakt over de authenticiteit van je pas ontdekte Braziliaanse schoenen, dan kun je winkelen bij een officiële Havaianas winkel (wat ironisch genoeg de duurste plek lijkt om ze te kopen).

Zelf ook mooie Havaianas slippers kopen voor een goede prijs? Bekijk direct de Havaianas sale online en vindt het perfecte paar voor jou!