Bullwackie
Image default
Bedrijven

Waar dien je op te letten bij het huren van een auto?

Overal in Nederland heb je autoverhuur bedrijven, zo heb je ook een autoverhuur in Maastricht. Je kunt om verschillende reden een auto huren, dit kan omdat je eigen auto stuk is of omdat je even een ruimere auto nodig hebt. Met de tips die hier beneden beschreven worden kun je nog beter opletten op de punten waar je op dien te letten bij het huren van een auto.

 

Tips

Heb je de auto gereserveerd en ga je deze ophalen? Zorg dan dat je alle benodigde papieren en documenten meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan je identiteitskaart, rijbewijs, creditcard, reserveringspapieren en eventuele documenten van overige bestuurders. Heb je al het papierwerk afgehandeld? Controleer de auto dan beschadigingen, krassen of deuken. Mochten deze aanwezig zijn en niet geregistreerd zijn, laat dit dan noteren zodat je hier bij het inleveren geen problemen over ontstaan. Wanneer je weg rijdt, zorg er dan voor dat je nog het noodnummer hebt. Gebeurt er iets met de auto tijdens het huren? Of lukt het niet om de auto op het afgesproken moment terug te brengen? Neem dan direct contact op met de verhuurder om te bespreken wat je het beste kunt doen.

 

Het inleveren van de auto

Is de huurperiode afgelopen? Kijk dan goed wat je afgesproken hebt omtrent het afleveren van de auto. Zorg dat je kiest voor de optie dat je de auto volgetankt aflevert. Indien je de auto inlevert zonder volle tank, zal je duurder uit zijn. Controleer verder samen met de verhuurder of er geen beschadigingen aan de auto zijn. Zijn er beschadigingen of juist niet, laat dit dan noteren zodat jij hier achteraf niet op aangesproken kan worden.

https://adremlimburg.nl/