Bullwackie
Image default
Onderwijs

Betekenis van een Introvert

De introvert is iemand die vaak wat rustiger is dan de rest. Hij of zij geeft de voorkeur aan een rustige setting. Deze setting is in een plaats waarin niet te veel prikkels zijn. De sociale druk die er tegenwoordig rust op iedereen kan bij een introvert lijden tot overprikkeling. Als een introvert persoon krijg je energie van even alleen zijn. De energie die je hebt gekregen tijdens het moment voor jezelf zet je in op de momenten dat je onder de mensen bent.

Hoe herken ik een introvert

Daarnaast zijn er een aantal punten waarvan een introvert te herkennen is. Een eerste punt is het feit dat een introvert de verkeur heeft voor een gesprek met één persoon dan met een hele groep. De wel bekende smalltalk is voor de introvert moeilijk. Hij of zij heeft moet om te blijven praten. Een andere punt is dat de introvert zich makkelijk concentreert en daarnaast liever zelfstandig dan in een groep. De introvert vindt het fijn om vaak even alleen te zijn. Een introvert zorgt er daarnaast dat voor hij of zij ergens mee begint er eerst goed over nadenkt. Eerst denken en dan pas doen. Tijdens het werk heeft de introvert het liefst taken met diepgang. De reden hiervoor is dat hij of zij zich dan helemaal vast kan klemmen aan de taak. Deze persoon gaat er dan ook helemaal in op. Een laatste punt is dat een introvert weinig geeft om status, rijkdom en bekendheid. Dit is dan in vergelijking met mensen van dezelfde leeftijdscategorie.

De wereld voor een introvert

De wereld is tegenwoordig grotendeels gebaseerd op het karakter van een extrovert. Het staan voor grote groepen. Het samenwerken in teams. De sociale druk. Het moeten presteren. De mondiale expressie van jou als persoon.

Het werken in groepen wordt bijvoorbeeld al gepusht vanaf het basisonderwijs. Je moet en zal samenwerken in groepen. Men leert zelfstandig werken beter door juist die persoonlijke opdrachten die moeten worden getackeld.

De beste ideeën werden vroeger altijd ontwikkeld door monniken en boeddhisten. Wat zij vaak deden om deze goede ideeën te krijgen was zich afzonderen van de buitenwereld. Zo ontwikkelden zij de beste gedachten over problemen uit het dagelijks leven.

Een introvert persoon is zo verkeert nog niet.

https://voornmedia.nl/ben-jij-een-introvert/