Bullwackie
Image default
Onderwijs

Wie kan mijn kind helpen bij het maken van een studiekeuze?

Een studiekeuze adviesbureau is een branche die er nog niet zo lang is. Voorheen konden kinderen voornamelijk op school terecht voor hulp bij studiekeuze, maar tegenwoordig is dit niet meer genoeg. Een studiekeuze adviesbureau heeft namelijk verschillende soorten methodes om een kind te helpen de juiste beslissing te maken. Op scholen is hier veel minder tijd voor waardoor ze alleen met de basis geholpen kunnen worden. Dit terwijl het zo een stressvolle situatie is waar ook nog eens druk onder staat. Gelukkig is het dus tegenwoordig mogelijk om ook van buitenaf hulp te krijgen.  

Wat kan je als ouder doen? 

Het liefst help je je kind met alle moeilijke problemen in het leven. Echter is het wat lastiger om ze te helpen bij het maken van een studiekeuze. Dit komt omdat ze deze keuze meestal moeten maken wanneer ze in de pubertijd zitten. Dat is al een moeilijke tijd waarin je het liefst geen goedbedoelde advies van je ouders wilt. Daarbij moet je jouw advies ook nog eens zonder mening geven. Wanneer je weet dat je kind graag modeontwerpster wilt worden, maar jij ze liever als tandarts zien, is het al een stuk moeilijker om te helpen.  

Wat kan een studiekeuze adviesbureau voor je kind betekenen? 

Een studiekeuze adviesbureau is een bureau die is gespecialiseerd in het helpen van jongeren met het maken van hun studiekeuze. De mensen die hier werken hebben vaak een afgeronde psychologie opleiding gevolgd. Hierdoor weten ze precies hoe ze iemand moeten helpen door de juiste vragen te stellen.  

 

Een van de redenen waarom jongeren vaak niet weten wat ze moeten studeren is doordat ze zichzelf nog helemaal niet zo goed kennen. Het is dus van belang om eerst dit in orde te krijgen voordat er een studiekeuze gemaakt kan worden. 

Hoe wordt dit gedaan? 

In de gesprekken die worden gevoerd, wordt er goed geluisterd naar het kind. Daarbij moeten ze ook wat opdrachten afronden om zo het beste resultaat te krijgen. Deze opdrachten zijn ervoor bedoeld om erachter te komen hoe het kind als persoon is. Wat vinden ze leuk en belangrijk? en waar hebben ze een hekel aan? Dit zijn zeer belangrijke punten bij het maken van een keuze. 

Daarbij worden er natuurlijk ook voors en tegens gemaakt. Hierdoor krijg je namelijk meer inzicht.  

Wanneer er uiteindelijk een kleine rij aan keuze is, wordt de uiteindelijke keuze gemaakt.  

https://septemberadvies.nl/studiekeuze/