Bullwackie
Image default
Bedrijven

Damspel regels

Velen zijn blij met de digitalisering die wij in deze huidige tijd doormaken. Want wat zijn we tegenwoordig zonder ons telefoontje in de hand? Wie ben je zonder regelmatig een statusupdate te geven op facebook? Soms laten we zelfs het eten afkoelen, puur en alleen voor het perfecte plaatje op instagram. Maar waarom? Het is allemaal gaaf dat een auto tegenwoordig uit zichzelf kan inparkeren en je naar je bestemming kan brengen, maar soms lijkt de mens het te zijn vergeten waar we vandaan komen. De basis. Want je kunt je namelijk ook prima vermaken, zonder je uren te spenderen met het nieuwste spelletje voor de nintendo switch. Je kunt namelijk ook een potje dammen. Ja precies. Dammen. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar zo vermaakte jouw ouders zich vroeger. Echter raakt dit spel langzamerhand vergeten en is het steeds lastiger om aan een dambord te komen. Echter gaan wij jou op weg helpen om dit spel opnieuw trendy te maken en dat dambord terug in huis te halen!

De regels van het damspel

Zonder het begrijpen van de regels van het ouderwetse damspel kun je moeilijk gaan dammen. Je start het spel door middel van de zwarte stenen te plaatsen aan de ene kant van het dambord en de witte stenen aan de andere kant van het speelbord. Je plaatst de stenen op de donker gekleurde vakken en je plaatst de stenen zo, dat er twee rijen met donker en wit gekleurde tussen de 2x 4 rijden met zwarte en witte stenen bestaat. De speler met de witte stenen voor zich begint. Je speelt met behulp van zetten. Je mag per beurt 1 steen naar voren zetten. Je speelt omstebeurt. Dit doe je net zolang totdat er een mogelijkheid is om je tegenstander te ‘slaan’. Deze zet kun je maken indien er een leeg vakje is ontstaan achter de steen van je tegenstander en jij tegen deze steen staat. Let op, slaan is verplicht, dus er bestaat een grote kans dat je daarna terug wordt geslagen. Zo ontstaan er dus ook mogelijkheden voor dubbele sla-beurten. Zodra het voorkomt dat je de overkant van het spelbord bereikt, is het tijd om de “dam te halen”. Deze steen krijgt dan een steen op zijn steen geplaatst en met deze steen mag je diagonaal zetten naar elk vrij veld. Dit zolang je geen andere steen tegenkomt. Dit spel gaat net zo lang door totdat een van de spelers geen stenen meer heeft. Dit is de verliezer van het spel.

Dambord kopen

Zoals net vermeld is het lastig om nog aan een bord te komen uit de winkel. Echter kun je gemakkelijk een bord online kopen. Zo beschikt raindrop over een enorm assortiment aan borden voor elke prijs. Zo kun je kiezen voor een simpel en goedkoop “schoolsetje”, maar zo kun je ook een traditioneel bord met brandtechniek halen. Dit laatste is overigens ook een leuke cadeautip voor de verjaardag van je grootouders, dan kun je meteen een potje dammen. En voordat je het weet laat je die telefoon met gemak liggen voor een potje dammen!

https://www.raindroptime.com/