Bullwackie
Image default
Bedrijven

Elektriciteit en de gevaren hiervan

Zelf werkzaamheden aan elektriciteit uitvoeren is hartstikke gevaarlijk. Het is ook een moeilijke klus om mee aan de slag te gaan. Doordat veel mensen het moeilijk vinden en er weinig kennis over hebben komen er vaak ongelukken. Elektriciteit valt dus zeker niet te onderschatten. Naast een elektricien inhuren zijn er maar weinig tips om met elektriciteit aan de slag te gaan. Wel is het belangrijk om altijd in de gehele woning de stroom uit te zetten.

De gevaren van elektriciteit

Door de grote hoeveelheid stroom die door de kabels loopt zijn werkzaamheden aan elektriciteit dus heel gevaarlijk. Mocht je in aanraking komen met deze elektriciteit dan kan dat nare gevolgen hebben, je kan ter plekke overlijden of je kan serieuze hartproblemen krijgen door elektriciteit. Door de hoge spanning van elektriciteit is het ook mogelijk om brandwonden te krijgen. Nog een groot gevaar is kortsluiting, veel mensen denken dat dit niet gevaarlijk is. Maar wanneer er kortsluiting ontstaat komen er vaak vonken bij vrij, als deze vonken in het isolatiemateriaal komen kan er dus brand ontstaan. 

 

Door warmte in apparaten is er ook de mogelijkheid dat er brand of kortsluiting ontstaat, denk bijvoorbeeld aan een telefoon. Wanneer een accu van een telefoon warm wordt kan deze warmte nergens naar toe, de telefoon kan in brand vliegen. Vaak wordt dit veroorzaakt door een kapotte oplader, door een kapotte oplader kan ook kortsluiting ontstaan en vaak dus ook brand. Laad dus nooit je telefoon in de nacht op!

Veel ongelukken

Brandwonden en hartproblemen komt het meest voor na een ongeluk met elektriciteit, ook komt brand door kortsluiting heel vaak voor. Als je deze optelt kom je uit op honderden mensen die jaarlijks een ongeluk krijgen met elektriciteit. De oorzaak is meestal niet de elektriciteit, de oorzaak ligt meestal bij mensen die niet genoeg kennis beschikken over elektriciteit en hier toch zelf werkzaamheden aan willen uitvoeren.