Bullwackie
Image default
Bedrijven

Drie dingen die succesvolle ondernemers doen

Je hoeft niet altijd het wiel zelf eerst uit te vinden. Het is juist handig om te kijken naar succesvolle mensen. Zo pik je meteen de goede dingen mee. Dat scheelt een hoop leergeld en geeft jou die mooie vliegende start.

Het meest belangrijke is natuurlijk wel, dat je er wat mee doet. Met alleen lezen kom je er niet.

1Werk met een dream team

Met alleen jezelf kom er niet. Ook als je zelfstandige bent. Het is een illusie om te denken dat je alles alleen kunt. Succesvolle mensen hebben bijna allemaal een coach. Daarnaast hebben ze vaak nog  een dreamteam. Dat betekent niet dat je meteen allemaal mensen in dienst moet nemen.

Het betekent dat je mensen om je heen verzameld die jou op bepaalde vlakken verder helpen. Op deze manier zorg je ervoor dat er aandacht komt voor alle belangrijke facetten in jouw bedrijf.

2 werk met doorzettingsvermogen

Mensen denken soms te makkelijk dat iemand iets is komen aanvliegen. ‘Ja die heeft makkelijk praten, die heeft alles al voor elkaar.’ Het klopt wel dat de ene persoon soms een makkelijkere start heeft dan een ander. Het helpt je alleen niet verder.

Er zijn zat ondernemers die vanuit het niet zijn begonnen, gewoon op een zolderkamer zonder budget. Het punt is om door te gaan. Geduld, hard werken en slim werken, dat is het echte geheim. Creativiteit ontstaat juist vaak als iemand die vaak in een goede werkflow zit. Een goed idee is niet alleen het geheim, het is maar een klein begin. Het gaat erom om er wat van te maken.

3 Werken met een boekhoudprogramma

Saai woord? Ja, als ondernemer moet je soms ook dingen doen die je minder leuk vindt. Toch is het niet voor niets dat bijna alle succesvolle ondernemers goed op de hoogte zijn van de financiële status van hun bedrijf. Vroeg of laat, levert onwetendheid anders voor nare financiële verrassingen. Zorg er dus voor dat je kunt werken met een boekhoudprogramma.

https://www.stip-t.nl/