Bullwackie
Image default
Huishoudelijk

Wat te doen als uw zonnepanelen zijn aangetast door ongedierte?

Er kunnen een miljoen verschillende dingen fout gaan met uw fotovoltaïsche (PV) installatie, waaronder:

  • Defecte zonnepanelen

  • Defecte meters

  • Defect elektrische bedrading

En als onderdeel van onze uitgebreide lidmaatschapsplannen kunnen we al deze en meer repareren.

Iets minder vaak voorkomend (maar niet minder ernstig) zijn plagen . Duiven, eekhoorns, muizen en ander ongedierte kunnen onherstelbare schade aanrichten aan de interne werking van uw zonne-PV-systeem door:

  • Door draden te kauwen

  • Uitwerpselen achterlaten

  • Nesten bouwen

  • Beschadigende daksteunen

En deze problemen zullen alleen maar erger worden als ze niet worden aangepakt. Dit komt omdat de koele, donkere ruimtes tussen het dak van uw huis en de zonnepanelen zeer uitnodigend zijn voor een groot aantal beestjes. En als ze eenmaal een geschikt huis hebben gevonden, hebben ongedierte de neiging zich zeer snel te vermenigvuldigen.

De stabiele zonne-aanpak voor plaagbestrijding en preventie

Bij Stable Solar voeren we routine-inspecties uit van PV-panelen, bedrading en daken als onderdeel van onze lidmaatschapsplannen voor zonne-energie. En tijdens deze periodieke controles zullen onze deskundige technici onder uw zonnepanelen schoonmaken, waarbij ongedierte en eventueel achterblijvend vuil worden geëlimineerd.

Deze routinematige reiniging stelt echter alleen de klok opnieuw in.

Als ongedierte dat heeft gedaan kruipruimtes in het verleden gastvrij vonden, komen ze vroeg of laat weer terug – gegarandeerd.

Daarom installeren we ook ongediertebeschermers om te voorkomen dat ongewenste bezoekers ooit terugkomen.

Zelfs als uw zonne-PV-systeem in het verleden niet is aangetast, is het nog steeds een goed idee om ongediertebeschermers te installeren. De kans dat vogels en knaagdieren hun weg vinden (tijdens de 20-25 jaar installatiegarantie) is ongelooflijk groot. Dieren zoals duiven kunnen verjaagd worden. Een diervriendelijke variant is bijvoorbeeld duiven verjagen met geluid.

Laat ongedierte niet aan uw zonnebesparingen knagen

Of het nu er heeft al een plaagplaag plaatsgevonden of u bent bang dat dit in de toekomst zal gebeuren – we kunnen u helpen uw PV-systeem te beschermen zodat uw zonne-energiebesparingen ononderbroken doorgaan.

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/