Bullwackie
Image default
Gezondheid

Zorg op maat bij ongewenste zwangerschap

Overweeg jij een abortus? Je kunt met al je vragen terecht bij Beahuis & Bloemenhovekliniek in Heemstede. Er werken gediplomeerde artsen en andere deskundigen met veel ervaring. De kliniek werd in 1972 opgericht en geldt in Nederland als dé specialist op het gebied van zwangerschapsafbreking.

Abortuspil, tot 8 weken zwangerschap

Als je zwanger bent is het belangrijk te weten hoe lang. In het eerste trimester, oftewel tot en met de eerste 8 weken na de eerste dag van je laatste menstruatie, kom je in aanmerking voor de abortuspil. Deze behandeling wordt ook wel medicamenteuze abortus genoemd.

Je krijgt twee tabletten. Allereerst Mifegyne®, om ervoor te zorgen dat de bevruchte eicel niet verder groeit. Van Cytotec®, de tweede tablet, krijg je er 4 mee naar huis. Na twee dagen breng je ze vaginaal in. De baarmoeder trekt samen, de eicel wordt afgestoten en er ontstaat een bloeding. Helaas gebeurt dit niet geheel pijnloos. Ervaring leert dat de volgende klachten kunnen optreden: krampen, heftig bloeden, misselijkheid, diarree en koude rillingen. Het slikken van een pijnstiller kan verlichting geven. Verder wordt aangeraden dat er op deze dag een volwassen dierbare bij je is om voor je te zorgen.

Morning after tablet

De hier beschreven tablet wordt soms verward met de morning-afterpil, maar dat is een ander middel. Norlevo® -verkrijgbaar bij apotheken en drogisterijen- is bedoeld voor vrouwen en meisjes die minder dan drie dagen geleden onveilige geslachtsgemeenschap hebben gehad. Deze tablet dient ter voorkoming van een zwangerschap. Het hormoon levonorgestrel in de tablet zorgt ervoor dat de mogelijk bevruchte eicel niet in de baarmoeder komt. 

Abortus 8 tot 22 weken zwangerschap

Ben je langer dan 8 weken zwanger dan zijn de opties bij abortus kliniek Bloemenhove:

  • abortus, zuigcurettage, plaatselijk verdoofd of sedatie (tot 12 weken);
  • abortus, instrumentaal, plaatselijk verdoofd of sedatie (tot 17 weken);
  • abortus, sedatie (tot 22 weken).

Bij aankomst in de kliniek zal de arts altijd precies nagaan hoe lang je zwanger bent en bepalen welke behandeling het meest geschikt is. Abortus betreft een dagbehandeling; een overnachting in de kliniek is niet nodig.

https://www.bloemenhove.nl/nl/home