Bullwackie
Image default
Huishoudelijk

Boiler van meer dan 200 liter kopen?

Boiler van meer dan 200 liter kopen?

Goed nieuws, want die zijn er ook duurzaam, namelijk in de vorm van een elektrische boiler! Als jouw (elektrische) boiler met een inhoud van 150 liter niet meer voldoet, maar je wilt graag wel duurzaam blijven, is dat nu mogelijk. Er bestaan namelijk gewoon elektrische boilers van 200- tot wel 5000 liter. De grootte van je boiler zal aangepast moeten worden wanneer je gezinsuitbreiding hebt of erachter komt dat er toch langer en vaker gedouched wordt dan eerst gedacht. Hoe bereken je nu wat voor jou de ideale boiler is? Hier zijn meerdere factoren belangrijk en die hebben wij voor u op een rijtje gezet.

 

 

-Beschikbare ruimte-

Op de eerste plaats is het belangrijk te weten hoeveel ruimte er beschikbaar is voor de boiler, dat geldt natuurlijk helemaal voor een 200 + liter boiler. Kijk voor alle exacte afmetingen eens op de website van boilers.nl. De 200+ liter boilers bij boilers.nl zijn trouwens allemaal heel eenvoudig te plaatsen op de grond. De boiler hoeft dus niet aan de muur te hangen en is verstelbaar met bijgeleverde pootjes. Meten is weten, kijk dus altijd goed of een grotere boiler gaat passen.

 

-Juiste inhoud boiler-

Ook een belangrijk punt; de inhoud van de boiler. Een boiler heeft een bepaalde inhoud en die moet exact worden afgestemd op de behoefte aan warm water. Maar hoe weet je nou welke boiler dat is? Zie hieronder vind je een handige calculator:

 

Welke boiler bestellen

 

Zeker bij het gebruik van één of meerdere stortdouches of een bad is een boiler van meer dan 200 liter geen overbodige luxe. Ook als er vaak meer dan 1 douche tegelijk wordt gebruikt of er vaak vlot achter elkaar wordt gedouched zal een 200+ liter boiler uitkomst bieden.

 

-Vermogen boiler-

Als laatste is het mogelijk bij de meeste 200+ liter elektrische boilers het vermogen van het verwarmingselement aan te passen. Standaard worden boilers geleverd met een 2 of 3 kW verwarmings element, wat in de regel voldoende zal zijn. Als er meer vermogen nodig is kan er een element van 4,5 / 6 / of 9 kW worden geplaatst, maar er is dan wel een krachtstroom aansluiting nodig.

https://boilers.nl/categorie/boilers-200-tot-400-liter/