Bullwackie
Image default
Recreation / Food

Voorkom droog en pluizig haar in de winter

We zullen ons langzamerhand moeten neerleggen bij de toetreding van de koude dagen. De temperaturen dalen dagelijks, waarbij een winterjas momenteel geen overbodige luxe meer is. Gedurende de koude dagen is het éxtra belangrijk om het haar goed te verzorgen. De lage temperaturen kunnen de lokken immers uitdrogen en laten pluizen.

Door de juiste haarverzorging toe te passen, kunnen deze gevolgen van de winter tegengegaan worden. Vaak kunnen de kleine trucjes al een groot verschil maken. Hieronder volgen enkele tips van diverse kappers en specialisten rondom de haarverzorging om het haar ook op de koude dagen te laten stralen. Zo worden onder meer de kappers in delft in de kapsalon delft ’s winters dagelijks geconfronteerd met droog, pluizig haar van klanten.

Minder droogshampoo

Inmiddels is vrijwel iedereen dagelijks in de weer met de bussen droogshampoo. Ook de kortingen op de droopshampoos stimuleren de klanten om nog een extra bus te kopen. Toch is droogshampoo niet het ideale product om in de winter te gebruiken. In de winter voelt de hoofdhuid vaak wat droger uit, wat een droogshampoo kan verergeren. Op die manier zal de hoofdhuid op termijn uitdrogen en gaan irriteren. Een spraytje minder kan geen kwaad!

Haarolie en conditioner

Conditioner is van groot belang om de lokken minder statisch, meer glad en soepel, handelbaar en doorkambaarder en glanzend te maken en te beschermen. Echter kan de conditioner nog effectiever worden gemaakt door er een druppeltje haarolie bij toe te voegen. Op die manier wordt de conditioner nog extra hydraterend en voedend. Precies wat het haar nodig heeft op de koude dagen!

Minder wassen

Dat de haren te vaak wassen slecht is voor de lokken is inmiddels algemeen bekend. In de winter zullen de gevolgen van te vaak wassen nog meer verergeren, waarbij het wassen droog en statisch haar zal veroorzaken. Door het haar om de twee dagen te wassen, kan dit probleem worden voorkomen en loop je nog altijd met een fris kapsel rond.

Verminder hoeden en mutsen

De hoeden en mutsen lijken goed te zijn om de warmte te behouden, toch blijkt dit niet zo goed te zijn als dat wordt gedacht. Mutsen zullen het vocht in het haar namelijk absorberen, waardoor het haar droger wordt. In de winter zal het droge haar ook leiden tot statisch haar; iets dat je juist wilt voorkomen. Door de mutsen voortaan vooraf in te sprayen met wat haarlak, kan dit vervelende gevolg worden voorkomen.

http://onekappers.nl