Bullwackie
Image default
Auto's en Motoren

Voordelen en nadelen van chipafstemming voor uw auto met behoud van garantie

  Chip Tuning voor uw auto is een methode om de prestaties van voertuigen aan te passen door zijn interne componenten te wijzigen of te upgraden. Het wordt meestal gedaan door professionele tuners die deze aanpassingen in uw auto kunnen uitvoeren bij uw afwezigheid. Ze kunnen het doen in uw afwezigheid met volledige wettelijke toestemming en garantie. Dit proces wordt uitgevoerd in overeenstemming met de regels en voorschriften van de Automobile Association of America (AAA). Met behulp van de AAA mogen de meeste auto-tuners hun auto registreren onder het AAAS-stemprogramma. Uw auto afstemmen met aftermarket-onderdelen en -accessoires, is niet toegestaan in alle omstandigheden, zolang u de garantie voor de gewijzigde auto behoudt.

 

Het afstemmen van uw auto is een kunst die jarenlange training vereist. Het is heel anders dan het modificeren van een auto-motor, wat je in een kwestie van uren gemakkelijk kunt doen. Wanneer u opdaagt bij een monteurswinkel en u wilt zeggen dat u uw carburateur wilt wijzigen voor betere prestaties, zullen de meeste mechanica naar u uitlachen. Waarom? Ze zullen je vertellen dat het er niet toe doet, want het zal gewoon de prestaties van je auto beïnvloeden. Daarentegen, het wijzigen van de interne componenten van uw auto, die u zonder de hulp van iemand hebt gedaan, zal u zeker geen dergelijke behandeling krijgen.

 

Dus, wanneer je een monteur vertelt om je auto af te stemmen op betere prestaties en je garantie te houden, zal hij / zij waarschijnlijk ook je lachen. Het is gewoon omdat ze niet bekend zijn met de AAA-regels. Het is illegaal om elke vorm van mechanische verandering uit te voeren zonder een geldige garantie voor de gewijzigde auto te hebben.

Op het moment dat u begint met het uitvoeren van enige vorm van wijziging, zult u de wet overtreden. Daarom verliest u ook uw garantie.

 

Afgezien daarvan is er altijd de mogelijkheid om de interne componenten van uw auto te beschadigen. Dit zal resulteren in het ongeldig maken van uw garantie. Ja, door simpelweg de olie te veranderen of een tune-up uit te voeren, kunt u de interne componenten van uw auto vernietigen. Waarom zou u de motor wijzigen wanneer u nog steeds de oorspronkelijke garantie houdt? Denk je dat een autodealer overeenkomt met een dergelijk voorstel?

 

Een ander nadeel van chip-afstemming voor uw auto is dat u de motor niet vaker dan eens per zes maanden of zo kunt afstemmen. Als u de prestaties van uw auto wilt verbeteren, moet u het de hele tijd doen. Anders zult u uw servicecontract en uw garantie ook overtreden! Daarom, als u uw auto-garantie wilt behouden, voert u geen wijzigingen aan de motor.

 

Ten slotte is een ander groot nadeel dat het wijzigen van uw auto onmiddellijk ongeldig is. Daarom kunt u niet teruggaan naar het servicecentrum en hen om een nieuwe garantie vragen. U moet dus deze activiteit zo snel mogelijk uitvoeren, anders heeft u problemen met uw voertuig.

Benieuwd wat chiptuning van Chip Performance voor uw voertuig kan betekenen? Klik hier