Bullwackie
Image default
Dienstverlening

Verschillende soorten verlichting in tuin

Mooie verlichting in je achtertuin kan heel veel veranderen aan de sfeer, vooral tijdens de donkere avonden. De opties voor het verlichten van een achtertuin variëren van kaarsen tot uitgebreide kroonluchters. Spots en schijnwerpers zijn geweldig voor de veiligheid, maar niet ideaal voor een zomers etentje in de buitenlucht. Een combinatie van verschillende lichtbronnen is de beste keuze. Voor buitenverlichting kan Elektra Rotterdam stopcontacten aansluiten. Je huis is waarschijnlijk uitgerust met een lantaarn bij de achterdeur of enkele spots onder de dakrand. Deze lampen zijn bedoeld zijn voor veiligheid dan voor vermaak, waardoor ze waarschijnlijk te fel zijn voor de ruimte buiten. 

Kies de juiste soorten lampen

Sterke lampen zoals in een buitenruimte kunnen het moeilijk maken voor je ogen om zich aan te passen, omdat er extreem lichte zones zijn naast extreem donkere zones. Probeer lage verlichtingsniveaus rond de buitenruimte te plaatsen. Dat is ontspannend en veiliger en het kan een ontspannende en rustgevende sfeer brengen. Voor een terras in de open lucht zijn hanglampen een slimme keuze. Ze zijn aanpasbaar, gemakkelijk te installeren of op te hangen. Als uw buitenruimte wordt overdekt door een pergola kun je de structuur met behulp van draadlampen accentueren. Tiki-fakkels rond het terras of patio kunnen een ruimte ook met licht vullen. Lampolie voor fakkels heeft ook het voordeel dat het muggen afweert.

Indirecte tuinverlichting

Gebruik indirecte verlichting om de sfeer te bepalen of een element te accentueren. Dit is het soort verlichting waarbij je echt creatief kunt zijn. Het hoeft niet veel te kosten omdat er veel doe-het-zelf mogelijkheden zijn. Lichtsnoeren die aan de onderkant van een terras reling of langs een steunmuur worden gehangen, geven precies genoeg licht om de ruimte te verlichting. Ze zijn er in verschillende soorten en kleuren. Solar-terrasverlichting kan worden bevestigd aan leuningen, palen of trapleuningen voor extra licht en veiligheid.