Bullwackie
Image default
Recreation / Food

Gereedschap opruimen

Er zijn veel mannen en vrouwen die erg goed zijn in klussen. Ook als je niet heel erg goed bent in klussen, is de kans groot dat je erg veel spullen verzameld door de jaren heen. Deze spullen moet je natuurlijk allemaal een plekje geven en dit is niet altijd even makkelijk. Als je eenmaal veel spullen hebt is het lastig om alles een goed plekje te geven waar het overzichtelijk blijft. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je het beste je gereedschap op kan ruimen. 

Je kan niets opruimen als je geen plek hebt om het op te bergen. Zorg dat je ergens een plekje vrijmaakt in de schuur of in de garage waar je al je spullen kwijt kan. Je kan ook ergens goedkoop opbergbakken vandaan halen. Hier kan je alles netjes in sorteren. Zorg alleen wel dat je deze bakken ook ergens netjes kwijt kan en waar ze niet in de weg staan. Zorg ook dat de bakken makkelijk in gebruik zijn, anders zal je ze op de lange termijn niet meer gebruiken.  

Zorg hierna dat je al je woodies schroeven uitzoekt en dat je deze apart opbergt. Doe dit met al je torx schroeven en je andere schroeven. Als je alles netjes uitzoekt kan je ook alles weer makkelijk terugvinden. Als je alles netjes in dozen en potjes doet zal je alles weer makkelijk terug kunnen vinden. Organiseer je opbergdozen op schroeven, moertjes, boutjes en dat soort dingen. Als je weet waar alles is, hoef je niet te zoeken. Als je klaar bent met bepaalde schroefjes, ruim ze dan ook gelijk weer op. 

Als laatste is het handig om een nette gereedschapskist te hebben. Als je een nette gereedschapskist hebt waar je al je schroefjes in kwijt kan, hoef je niet steeds heen en weer te lopen naar de schuur.  

http://www.bnvtools.nl