Bullwackie
Image default
Recreation / Food

Woninginbraken voorkomen

Is er in jouw huis wel eens ingebroken? Of woon jij in een studentenkamer die je nooit op slot doet maar waar je laptop uit is gestolen. Het is altijd heel erg vervelend om te ontdekken dat er iets van jouw bezittingen is weggenomen zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven. Je kan er twee dingen aan doen om diefstal te voorkomen: je kan er voor zorgen dat jij niets hebt dat iemand anders zou willen stelen of je kan er voor zorgen dat al jouw spullen zo goed zijn beveiligd dat het bijna onmogelijk is om er iets van te nemen zonder dat jij het merkt. Nu weet je bij de eerste methode helemaal zeker dat er niets gestolen wordt, maar het tweede alternatief is een goede alternatief hiervoor.

 

Je kan een aantal maatregelen nemen voor een goede woonhuisbeveiliging. Vooraf is het wel goed om te weten dat als er al eens eerder in jouw huis is ingebroken, de kans op nog een inbraak aanzienlijk vergroot ten opzichte van huizen waar nog nooit is ingebroken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een huis waar al een keer is ingebroken vier keer zoveel kans heeft op nog een inbraak als een huis waar nog nooit is ingebroken. Dus als er een keer een inbraak is geweest bij jou, dan zijn de maatregelen die ik ga bespreken al helemaal van belang.

 

Ten eerste moet je er voor zorgen dat je niet zomaar naar binnen kan komen via de buitendeuren in jouw huis. Zorg dat er dievenklauwen langs de kozijnen van de deuren zitten en zorg ook voor een goed systeem van sloten. Tot slot is het heel belangrijk om in je huis een goede alarminstallatie huis geïnstalleerd te hebben. Zo word je gelijk gealarmeerd als een ongewenst iemand jouw huis binnen probeert te komen.

https://www.groenewegendelft.nl/