Bullwackie
Image default
Recreation / Food

Tips voor een goede mondverzorging

Tegenwoordig bestaan er eindeloos veel mogelijkheden om je gebit mooier te maken. Denk hierbij aan dingen als facings, het bleken van tanden en het laten plaatsen van een implantaat tand. Naast al deze behandelingen die je kunt laten doen, zijn er ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om je gebit zo mooi mogelijk te houden. 

 

De eerste tip, is om minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen voor twee minuten lang. Hoewel dit heel logisch klinkt, is het iets wat lang niet iedereen doet. De meeste mensen poetsen te snel, te weinig, of niet goed. Twee minuten geeft je precies genoeg tijd om alle kanten van je gebit goed schoont e kunnen maken. Bovendien wordt de fluoride die in tandpasta zit pas na twee minuten actief. 

 

De tweede tip, is dat je niet moet vergeten om je tong te poetsen. Wanneer je klaar bent met het poetsen van je tanden, is het slim om ook nog even zachtjes je tong te poetsen. Op je tong blijven namelijk altijd en hele hoop bacteriën zitten. Deze bacteriën kunnen een slechte adem veroorzaken. In plaats van een tandenborstel, kun je ook een speciale tongreiniger kopen. 

 

De volgende tip is om je handtandenborstel in te wisselen voor een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel poest namelijk veel beter dan een handtandenborstel. Zo haalt deze bijvoorbeeld veel meer tandplak weg 

 

Tip vier is om regelmatig te flossen, ragen, of tandenstokers te gebruiken. Tussen je tanden kunnen namelijk ook na het poetsen nog bacteriën blijven zitten. Deze zitten dan op plekken waar je met een tandenborstel niet bij kan. Wanneer je dit niet doet, kunnen er gaatjes ontstaan. In het ergste gevaal kan het zelfs leiden tot een kaakontsteking. Doe dit minstens een keer per dag om je gebit zo gezond mogelijk te houden.