Bullwackie
Image default
Recreation / Food

Advies bij een koffiemachine kopen

Bent u op zoek naar een nieuwe koffiemachine? Dan kan de keuze vrij overweldigend zijn. Zo heb je tegenwoordig niet alleen gewone filterkoffie, maar machines die pads of cups gebruiken. Daarnaast is er ook een scala aan mogelijkheden wat betreft de typen koffie die het apparaat allemaal kan maken, denk aan cappuccino, espresso, latte, americano, en ga zo maar door. Het daarom verstandig om goed na te denken over welke mogelijkheden u graag wilt bij een koffiemachine. In dit artikel vind vragen waar je bij stil kunt staan.

                                                                                                 

Welke soorten koffie wilt u kunnen bereiden?

De terminologie is in dit geval niet zo van belang. Maar wel is het verstandig om na te gaan of u ook koffie met melkschuim wilt kunnen bereiden. Indien dat het geval is, wilt u dan een losse melkschuimer of wilt u dat het in de machine verwerkt is. In dat geval kan dat met een automatische melkschuimer, waarbij het een kwestie is van een knop indrukken. Het kan ook dat er een stoompijpje in het apparaat zit. Dan is het slim om te checken of een melkreservoir wordt meegeleverd of dat u er zelf een kannetje onder moet zetten.

 

Welk koffiesysteem wilt u?

De meest voorkomende keuze is tussen een systeem met koffiemachine cups of pads. Bij pads gaat het dan vooral om het merk Senseo en bij cups om het merk Nespresso. Voordelen van de pads zijn dat het een goedkoper systeem is en dat er veel verschillende smaken beschikbaar zijn. Dat komt dus goed uit als u wilt kunnen variëren. Een nadeel is dat de smaak wat minder sterk is, omdat de koffie niet onder een hoge druk gezet wordt.

Cups hebben ook voor- en nadelen. Voordelen zijn dat de cups vacuüm verpakt zijn en dus goed vers blijven. Ook zijn er verschillende soorten beschikbaar. Waar pads zich onderscheiden in smaken, zijn er cups voor espresso, lungo, etc. Een nadeel van cups is dat ze relatief duur zijn. Ook kunt u Nespresso cups alleen halen op de website van Nespresso en bij de Bijenkorf. Echter zijn er wel andere verkopers van cups die een Nespresso cups alternatief bieden.

https://www.koffiecupster.nl/