Bullwackie
Image default
Recreation / Food

Afvallen is een kwestie van op je calorieën letten

Wil je afvallen? Dan is het goed om te weten dat afvallen te maken heeft met verschillende factoren. Voeding en beweging zijn daar belangrijke factoren van, maar ook andere factoren (zoals nachtrust en stress) spelen een rol.

Je moet op de calorieën letten als je succesvol wil zijn in het afvallen. Dat betekent dat je koolhydraatrijke producten moet laten staan en bij voorkeur koolhydraatarme recepten gaat bereiden. Deze zitten vol met voedingsstoffen die je wél voorzien van energie, maar je niet dikker maken. Bijvoorbeeld deze lekkere mokkabrownies, deze perzik uit de oven of deze Italiaanse salade.

Zeker wanneer je hiernaast ook nog eens gaat sporten en zorgt dat je op die manier energie verbrandt, zal je snel merken dat je op de goede weg bent. Afvallen door middel van minderen met calorieën kan namelijk de beste manier zijn om af te vallen.

 

Afvallen: de conclusie

Gewicht is een kwestie van calorieën, en ieder pondje gaat door het mondje. De remedie lijkt dus simpel: minder eten en meer bewegen. Maar zelfs de meest wilskrachtige mensen slagen er vaak niet in om permanent af te vallen. Moet je je erbij neerleggen dat je dik bent? Ja en nee. Geen van de hiervoor besproken methoden werkt en de niet besproken methoden werken ook niet. (Maagverkleining is de uitzondering, maar dat is een forse operatie met de nodige bijwerkingen.)

 

Medisch ingrijpen is niet noodzakelijk

Toch is er hoop. De toename van obesitas lijkt tot staan gebracht en er zijn zelfs tekenen dat het terugloopt. Dat komt niet door diëten, kruiden of pillen. Het komt ook niet doordat dikke mensen flinker zijn geworden; velen van hen zijn flink genoeg maar dat helpt niet. Nee, het komt omdat we de dikmakende omgeving aan het aanpakken zijn. Daarin is een ontwikkeling te zien die zich steeds verder voortzet. Overgewicht wordt eindelijk gezien als een probleem waarmee zo snel mogelijk moet worden afgerekend.

 

Maatschappelijk probleem

Ouders, scholen, gemeenten, artsen, ministeries, ze hebben onderkend dat obesitas een ernstig probleem is en ze zijn begonnen er iets aan te doen. Als je het met zijn allen aanpakt, is het goed mogelijk obesitas terug te dringen: geef kinderen op het kinderdagverblijf kraanwater in plaats van limonade of sap, leg fietspaden aan, verbeter het aanbod van eten in kantines, er zijn honderden kleine stapjes die we kunnen zetten. Mits we het georganiseerd doen, als gemeenschap, en niet ieder voor zich met diëten en pillen. De westerse wereld is teveel verwend met allerlei producten die het eenvoudig maken om overgewicht te krijgen.

 

Gezond beginnen met afvallen

Op deze manier is medisch ingrijpen niet noodzakelijk. Een maagwandverkleining of het wegzuigen van vet neemt allerlei risico’s met zich mee. Daar wil je jezelf toch niet aan blootstellen? Tijd dus om actie te ondernemen en te zoeken naar koolhydraatarme recepten, want daarvan is aangetoond dat ze bijdragen aan het verminderen van je gewicht. Ook zorgen deze recepten ervoor dat je minder risico loopt op allerlei welvaartsziekten. Je cholesterol en bloeddruk verlagen, je komt lekkerder in je vel te zitten en je voelt je een stuk fitter en vitaler.

https://koolhydraatarmereceptengids.wordpress.com/