Bullwackie
Image default
Recreation / Food

Gezellig uitje in Nijmegen

Na een hectische werkweek vonden we (ik met drie andere collega’s) dat we toe zijn aan weekend. Om onszelf te trakteren op een productieve week hadden we besloten om eerst ergens iets te eten. Daarna gingen we een escape room doen.

Humphreys

Onze keuze was gevallen op Humphreys aan de Waalkade in Nijmegen. Daar was ik al jaren niet meer geweest, dus had ik er best zin in.  We werden vriendelijk ontvangen en het was weer eens gezellig druk. Gelukkig hadden we een tafeltje gereserveerd, want het was daar bomvol.

Ik was zo blij toen ik in de menukaart keek. Want de rundercarpaccio staat nog steeds op de kaart!  Heb op vele plekken carpaccio gehad, maar deze van de Humphreys is toch mijn favoriet.  Voor het hoofdgerecht had ik de Britse Shepherd’s Pie met cheddar genomen. Zo deze was ook erg lekker!! Ik besloot het etentje af maken met een Café glace met Tia Maria.

De escape room

Na het heerlijk eten en met ons buikje vol liepen we richting de escape room. De escape room (Xcape Logix) is bij het station gelegen, dus vanaf de Waalkade moesten we nog 10 minuten lopen.  Maar dat was wel lekker na het eten. De escape room Ik heb al eerder een keer een escape room gedaan in Limburg, maar toen waren we met 6 personen. Dus ik was erg benieuwd hoe wij met zijn vieren ervan afkomen. Na het speluitleg gingen we de kamer in. Ik was wel blij dat de kamer verlicht was. In de vorige escape room was het erg duister en konden we niet echt goed zien.

We begonnen om ons heen te kijken en te zoeken wat we konden doen. Al snel vonden we een sleuteltje en zo losten we gemoedelijk puzzel voor puzzel op. Zo nu en dan kregen we ook wel een zetje om verder te gaan. Het was reuze spannend.  We hadden nog maar 10 seconden over toen we de laatste sleutel hadden.

Al springend en juichend kwamen we uit de kamer. Zo wat was dat spannend zeg. We hebben nog even gezeten en nagepraat voordat we weggingen. Al met al was het een leuk en geslaagd uitje die we hebben gehad. Dat hadden we na onze vermoeide werkweek wel even nodig (en verdiend).