Bullwackie
Image default
Recreation / Food

Stormschade

De afgelopen dagen heeft het weer goed huisgehouden in Nederland. Het leek haast wel of Nederland opeens dichter bij de evenaar kwam te liggen, want te tropische stortbuien, de hoge temperaturen en de plotselinge schommelingen wisselden elkaar in een rap tempo af. Zo was het voor het eerst sinds men is begonnen met het bijhouden van de hoeveel regen die valt per maand meer dan 140 millimeter regen gevallen in juni. In het zuiden en oosten van het land liep menig straat en kelder onder en ook de schade door het water is in de vele miljoenen gelopen.

De kans op waterschade, of schade in het algemeen als gevolg van een storm, wordt in de toekomst alleen maar groter. De politiek heeft al aangegeven dat het van de Nederlanders verwacht dat zij meer zullen doen om wateroverlast tegen te gaan, zoals het regelmatig schoonmaken van de regenpijn en het verwijderen van tegels uit de tuinen zodat het water weg kan. Maar stormschade beperkt zich vaak niet tot water. Ook de harde valvinden en windhozen zorgen voor enorme ravages. Dakpannen die meters door de lucht vliegen en de nodige ramen die sneuvelen met alle glasschade tot gevolg.

Hier kan men niet zoveel tegen doen, behalve het raam repareren en het dak repareren. Een goede verzekering kan er voor zorgen dat een storm geen financiële strop wordt, maar verder is het vooral een kwestie van flexibel zijn. Het klimaat is aan het veranderen, de temperaturen stijgen en dus ook het weer in Nederland zal de komende jaren veranderen. We zullen meer stormen krijgen en de buien zullen korter en heviger worden. Het enige wat we kunnen doen is hier rekening mee houden bij het aanleggen van nieuwe woningen en infrastructuur, en verder kan men niets anders doen dan afwachten en zo goed mogelijk omspringen met de eventuele gevolgen.

https://glasned24.nl/