Bullwackie
Image default
Recreation / Food

Verschillende kanten van horeca

 Horeca is al een eeuwen oud beroep, waar veel vraag naar is. Al sinds de middeleeuwen zijn er tavernes waar eten en drinken word geserveerd om mensen aan hun behoeftes te voldoen. Veel mensen denken dat de horeca een simpel beroep is waar je af en toe een praatje maakt met de gast en af en toe wat te eten of wat te drinken maakt. Dit is zeker iets wat je moet doen als je in de horeca werkt alleen komen er nog veel meer dingen bij kijken. Als je in de keuken werkt moet er een goed systeem en management zijn om eten op de juiste tijd klaar te hebben en te kunnen laten serveren. Als dit niet gebeurt, kan het eten koud worden of kan de presentatie verloren gaan. Naast dit moet de bereiding van het eten goed zijn, dit is niet wat iedereen kan en vereist behoorlijk wat ervaring en kennis.

 In de bediening geld het ook dat er een goed systeem aanwezig moet zijn en een goede aansturing moet zijn. Hier is het nog belangrijker omdat je met de gasten werkt. Als er dingen verkeerd gaan word dit gezien door de gast waardoor je een verkeerd of negatief beeld kan geven van het restaurant. Als bediening ben je het gezicht van het restaurant!

Horeca is niet alleen maar met je handen bezig zijn, het vereist ook de enige administratie. Na elke werkdag moeten de kas verschillen worden geteld en worden geadministreerd. Zoals in veel bedrijven heb je ook in de horeca te maken met personeel, dus ook personeelskosten. Omdat er in de horeca zoveel te doen is word dit vaak uitbesteed en wordt er gebruik gemaakt van een loonservice. Door de loonservice hoef je je niet meer druk te maken of de administratie van de personeelskosten goed lopen, dit is nu de verantwoordelijkheid van het loonbureau.

http://www.cbbs.nl/